Κόσμος|27.01.2022 16:37

Ερντογάν: Πηγαίνει στην Ουκρανία

Newsroom

Στις 3 Φεβρουαρίου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεταβαίνει στην Ουκρανία. Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι την Τουρκία αναμένεται να επισκεφτεί ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατόπιν αποδοχής της πρόσκλησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου είχε δηλώσει ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα επισκεφτεί την Τουρκία, όταν οι συνθήκες της πανδημίας το επιτρέψουν. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σημείωσε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα ενημερώσει για την ημερομηνία επίσκεψής του στην Τουρκία μετά την επιστροφή του από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου.

Στη χθεσινοβραδινή του συνέντευξη ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι είχε προσκαλέσει τον Ρώσο ομόλογό του στην Τουρκία για συνομιλίες για την ρωσο-ουκρανική κρίση και ανέμενε την απάντησή του. «Η χώρα μας υποστήριζε πάντα την εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας. Έχουμε λάβει από την αρχή ξεκάθαρη στάση ενάντια στα βήματα της Ρωσίας κατά της ακεραιότητας της Ουκρανίας και ειδικότερα της προσάρτησης της Κριμαίας. Εμείς αυτή τη στιγμή προσκαλέσαμε τον κ. Πούτιν στη χώρα μας. Εάν το επιθυμούν οι δύο ηγέτες, μπορούμε να τους φέρουμε στη χώρα μας και να ανοίξουμε το δρόμο για ένα περιβάλλον ειρήνης».

Παραιτήσεις στις Turkish Airlines λόγω χιονιού

Το «κύμα των παραιτήσεων» που ξεκίνησε με τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Turkish Airlines, συνεχίζεται. Άλλο ένα απρόσμενο όνομα υπέβαλε την παραίτησή του, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Πτητικών Επιχειρήσεων των Turkish Airlines, Μπαράν Γκιουλμπαράν, ο οποίος είναι ανιψιός της συζύγου του Ερντογάν, Εμινέ.

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώραΒλαντίμιρ ΠούτινΟυκρανία