Κόσμος|01.02.2022 19:46

Ερντογάν: Η Τουρκία δίπλα στον Λίβανο ακόμα και στις μαύρες μέρες

Μαρία Ζαχαράκη

Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πραγματοποίησε την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Νατζίμπ Μικάτι, μετά την πρόσκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, οι δύο τους συζήτησαν τις σχέσεις μεταξύ των χωρών τους και συζητήθηκαν τα βήματα που μπορούν να γίνουν για περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας τους. Στην κοινή συνέντευξη τύπου μετά τη συνάντησή τους, ο τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι «θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στον Λίβανο ως φίλος ακόμη και στις μαύρες μέρες και  σήμερα και αύριο όπως και χθες». Στη συνέχεια, ο Ερντογάν υπογράμμισε τη σημασία της ανάπτυξης της συνεργασίας των δύο χωρών, επισημαίνοντας «ως Τουρκία, θέλουμε να ενισχύσουμε τη συνεργασία και την αλληλεγγύη μας με τον Λίβανο. Με τον αγαπημένο μου φίλο συζητήσαμε για το πώς μπορούμε να συνεισφέρουμε στον Λίβανο» και υπενθυμίζοντας στους παρευρισκόμενους δημοσιογράφους ότι «στην έκρηξη τον περασμένο Αύγουστο, η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που έτρεξε στους Λιβανέζους αδελφούς της με αεροπλάνα-ασθενοφόρα».

Κάνατε την Τουρκία ισχυρή γέφυρα Ανατολής και Δύσης

Από την πλευρά του, ο Μικάτι είπε, απευθυνόμενος στον Ερντογάν, «Κάνατε την Τουρκία μια ισχυρή γέφυρα μεταξύ Δύσης και Ανατολής», και χαρακτήρισε την Τουρκία «χώρα με στρατηγική σημασία».

ΛίβανοςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώραΤουρκία