Κόσμος|03.02.2022 18:27

Ερντογάν σε Ζελένσκι: Στηρίζουμε την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας

Μαρία Ζαχαράκη

Την πρόθεσή του να διαδραματίσει έναν διαμεσολαβητικό ρόλο στην κρίση Ρωσίας - Ουκρανίας έκανε πάλι έκδηλη ο πρόεδρος της Τουρκίας στο Κίεβο, που επισκέφτηκε την Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου.

Στην κοινή συνέντευξη τύπου ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι: «Η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει αυτό που της αναλογεί για να τερματιστεί η κρίση μεταξύ των δύο φίλων χωρών που γειτονεύουν στη Μαύρη Θάλασσα». Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε για άλλη μια φορά ότι υποστηρίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να ενισχύσει τη συνεργασία του με το Κίεβο στο πλαίσιο του win-win.

Ζελένσκι: Επεκτείνουμε την παραγωγή drones με την Τουρκία

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ευχαρίστησε τον Ταγίπ Ερντογάν για την πρωτοβουλία να ενεργήσει ως μεσολαβητής μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για τον τερματισμό του πολέμου, ενώ αποκάλυψε ότι υπέγραψε με την Τουρκία νέα συμφωνία παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών. «Η συμφωνία που υπογράψαμε σήμερα θα επεκτείνει την παραγωγή μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία», δήλωσε ο Ζελένσκι. Ερντογάν και Ζελένσκι υπέγραψαν συνολικά οκτώ συμφωνίες.

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαΒολοντιμίρ Ζελένσκιειδήσεις τώραΡωσίαΟυκρανία