Κόσμος|04.02.2022 07:27

Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Αφιερωμένο στην έναρξή τους το σημερινό Google Doodle

Newsroom

Στους ρυθμούς των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων επέλεξε η Google να βάλει σήμερα τους επισκέπτες της. Διάφορα χαριτωμένα ζωάκια εμφανίζονται να πρωταγωνιστούν στα πιο δημοφιλή αθλήματα της διοργάνωσης - αλπικό σκι, snowboard, χόκεϊ επί πάγου και άλλα σ’ αυτό το συμβολικό google doodle.

Εξάλλου, οι 24οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες που διεξάγονται στο Πεκίνο ξεκινούν. Τη σκηνοθεσία του event έχει αναλάβει ο Κινέζος σκηνοθέτης Ζανγκ Γιμού και υπόσχεται να δημιουργήσει μια ρομαντική ατμόσφαιρα με τη βοήθεια της τεχνολογίας. Η τελετή θα αρχίσει στις 14:00 (ΕΡΤ2). Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε πως εδώ και δύο ημέρες διεξάγονται κάποια αθλήματα. Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες θα ολοκληρωθούν στις 20 Φεβρουαρίου.

Πρώτη στο «Εθνικό Στάδιο» του Πεκίνου θα μπει, ως είθισται, η ελληνική αποστολή. Οι πρωταθλητές της χιονοδρομίας Μαρία Ντάνου και Απόστολος Αγγέλης θα είναι οι σημαιοφόροι της Ελλάδας στην τελετή έναρξης.

Η ελληνική αποστολή βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα (31/1) στο Πεκίνο. Οι αθλητές της «γαλανόλευκης» ξεκίνησαν ήδη τις προπονήσεις τους από την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου που ήταν η πρώτη μέρα που άνοιξαν οι πίστες. Τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα αυστηρά – όπως και αναμενόταν – με συνεχείς ελέγχους λόγω κορονοϊού.

Η Εθνική Ελλάδας είναι μοιρασμένη στα δύο Ολυμπιακά χωριά, ένα για τα αλπικά (Υanqing) και ένα για την αντοχή (Zhangjiakou), μαζί με τα υπόλοιπα βορινά αθλήματα (Άλμα, Βόρειο Σύνθετο, Δίαθλο).

Google doodleΠεκίνοgoogleΧειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνεςειδήσεις τώρα