Κόσμος|10.02.2022 12:49

Κίνημα «Δεν Πληρώνω» και στην Τουρκία: Ο Κιλιτσντάρογλου θα αφήσει απλήρωτο το λογαριασμό ρεύματος – Ο λόγος

Μαρία Ζαχαράκη

Ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, κλιμακώνει την ένταση με την κυβέρνηση και καλεί τους πολίτες σε κίνημα «Δεν πληρώνω» τους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος.

«Δεν θα πληρώσω κανέναν από τους λογαριασμούς ρεύματος από σήμερα έως ότου ο Ερντογάν αποσύρει τις αυξήσεις που υπέγραψε στις 31 Δεκεμβρίου», δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο twitter, καλώντας και τους πολίτες να κάνουν το ίδιο.

«Γιατί έχουν φουσκώσει οι λογαριασμοί ρεύματος; Ποιος θέλει να σας πάρει ακόμη και τη φέτα ξερό ψωμί που κερδίζετε; Μπορούμε να βάλουμε μαζί ένα τέλος σε αυτή την τυραννία».

«Ξέρω ότι περνάμε πολύ δύσκολες στιγμές. Τηλεφωνώ σε αυτούς τους ανήκουστους εδώ και μήνες για να μην φτάσει η κατάσταση εδώ, αλλά αυτοί στο παλάτι δεν αναγνωρίζουν το θεμελιώδες δικαίωμα της αξιοπρέπειας και το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή. Την ώρα που αυτοί στο παλάτι απολαμβάνουν μία πλούσια ζωή, εκατομμύρια άνθρωποι προσπαθούν να αντέξουν το αυξανόμενο κόστος ζωής. Φτάσαμε μπροστά σε καταιγίδα. Τι έγινε στη Σπάρτη; Δεν μπορούσαν να δώσουν ρεύμα σε μία μεγαλούπολη. Κοίτα τί συμμορία υπάρχει! Αυτές οι συμμορίες δεν προετοίμασαν τις υποδομές για το χειμώνα, και δεν άνοιξαν τους δρόμους».

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης σχολίασε και τις πληροφορίες που διαρρέουν ότι το Σαββατοκύριακο ο Τούρκος πρόεδρος θα ανακοινώσει και νέα μέτρα για να μαζέψει το χρυσό που έχουν οι πολίτες.

«Στο μεταξύ, αναμένονται νέες κινήσεις για το χρυσό. Ενώ σε κλέβουν και σε κάνουν κρεμμυδάκια, θα προχωρήσουν σε βήματα χειραγώγησης αυτές τις μέρες. Υποτίθεται ότι θα παρέμβει ο μεγάλος ηγέτης ο Ερντογάν».

«Τώρα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να σταματήσει γρήγορα η απώλεια αίματος. Θέλω να απευθυνθώ στο παλάτι από εδώ. Άμεση μείωση του ΦΠΑ στο 1%. Δεν περιμένουμε λύση από εσάς, ακούστε μας, σταματήστε την αιμορραγία, θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται όταν έρθουμε στην εξουσία», ανέφερε και συνέχισε:

«Πάρτε πίσω τις αυξήσεις ρεύματος που υπογράψατε το βράδυ της 31ης Δεκεμβρίου. Τα τιμολόγια να επιστρέψουν στις χρεώσεις πριν από τις 31 Δεκεμβρίου. Εσύ έκανες αυτή την αύξηση, εσύ θα ξέρεις και πώς να την πάρεις πίσω. Σταματήστε αυτή τη σκληρότητα. Καλώ το λαό μας: Γράψτε @RTErdogan και στείλτε εκεί τον λογαριασμό σας με τον αριθμό IBAN. Προσθέστε και το hashtag #Είναι η σειρά σου, Γιατί αυτή τη φορά είναι η σειρά του».

«Για να δούμε τί θα κάνει ο κύριος όταν στείλεις το IBAN. Θα τρέξει να σας βοηθήσει; Επιτρέψτε μου να κλείσω απόψε με δύο υποσχέσεις: Δεν θα πληρώσω κανέναν από τους λογαριασμούς του ρεύματος από σήμερα έως ότου ο Ερντογάν αποσύρει τις αυξήσεις που υπέγραψε στις 31 Δεκεμβρίου. Να το ξέρεις», κατέληξε.

ειδήσεις τώραΚεμάλ Κιλιτσντάρογλουλογαριασμοί ρεύματοςCHPηλεκτρικό ρεύμαΤουρκία