Κόσμος|11.02.2022 13:24

Τουρκία: Τώρα και… «άδειος μπακλαβάς» λόγω φτώχειας

Μαρία Ζαχαράκη

Στις βιτρίνες των ζαχαροπλαστείων που πωλούν μπακλαβά στην Τουρκία άρχισε να κυκλοφορεί ένα νέο είδος… ο άδειος μπακλαβάς, δηλαδή αυτός που δεν έχει γέμιση φιστικιού ή καρυδιού για να είναι πιο φτηνός και προσιτός στον Τούρκο πολίτη που αδυνατεί να αγοράσει πλέον ακόμη και το εθνικό του γλυκό.

Ο «άδειος μπακλαβάς», ο οποίος αποτελείται μόνο από φύλλο και σιρόπι, πωλείται έναντι 1.30 ευρώ το κιλό, όταν η τιμή του κανονικού μπακλαβά έχει εκτοξευτεί στα 10-12 ευρώ!

Μεγάλη αλυσίδα στην Τουρκία ξεκίνησε πωλήσεις μεταχειρισμένων ρούχων

Μετά τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, τα μεταχειρισμένα τηλέφωνα, το πολύ γνωστό πολυκατάστημα LCW (Waikiki – το οποίο έχει κατάστημα και στην Ελλάδα-Πάτρα) άρχισε να πουλά μεταχειρισμένα ρούχα.

Η είσοδος της LCW στην πώληση μεταχειρισμένων ενδυμάτων είναι ένδειξη ότι η κατάσταση είναι πολύ άσχημη. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχουν αρχίσει να μιλούν για αυτό το θέμα.

Πρόσφατα η Apple ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να πουλά η ίδια μεταχειρισμένα iPhone.

Κιλιτσντάρογλου: «Ο πολίτης δεν είμαι μυρμήγκι να το πατήσει το παλάτι»

«Δεν θα συνθλίψουν τον πολίτη σαν μυρμήγκι. Το μυρμήγκι έχει έναν αδερφό, και είναι το CHP, είναι ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου. Θα σπάσουμε τους καρπούς εκείνων που βλέπουν τους πολίτες από τα παλάτια τους σαν μυρμήγκια και θα τους συντρίψουμε», δήλωσε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου σε ανάρτησή του στα σόσιαλ μίντια, στηλιτεύοντας την κυβέρνηση στο θέμα των αυξήσεων.

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλουειδήσεις τώραΤουρκίαμπακλαβάς