Κόσμος|15.02.2022 08:07

Ουκρανία: Γιαγιά ετών 79 με το καλάσνικοφ στο χέρι - Μια καλοστημένη νεοναζιστική προπαγάνδα που αναπαράγουν οι Δυτικοί

Newsroom

Γιαγιά ετών 79 έτοιμη να σκοτώσει με το καλάσνικόφ της. Η κρίση στην Ουκρανία στα χέρια των νεοναζί που προσπαθούν να προβάλουν την εικόνα τους!

Μια διαβόητη ουκρανική νεοναζιστική ομάδα, φέρεται να βρίσκεται πίσω από μια πολυδιαφημισμένη (από διεθνή Μέσα Ενημέρωσης) εκπαίδευση της πολιτικής άμυνας, που προετοιμάζει αμάχους για πιθανή ρωσική εισβολή. Τα δυτικά ΜΜΕ κατηγορούνται από τους Ρώσους, αλλά και από Αμερικανούς, ότι κάλυψαν αβασάνιστα το γεγονός και χωρίς να δώσουν την απαιτούμενη σημασία.

Χθες Δευτέρα, πολλά πρακτορεία ειδήσεων και sites, δημοσίευσαν φωτογραφίες ηλικιωμένης γυναίκας, γνωστής με το όνομα Valentina Konstantinovska, που ακολουθούσε στρατιωτική εκπαίδευση στην πόλη Μαριούπολη, στην περιοχή του Ντόνετσκ στην Ανατολική Ουκρανία.

Η 79χρονη είπε στους δημοσιογράφους ότι, θέλει να είναι έτοιμη να υπερασπιστεί την οικογένειά της και την πατρίδα της ενόψει μιας ρωσικής εισβολής... Ωστόσο, αρκετοί πολιτικοί αναλυτές δεν έδωσαν σημασία στα ρεπορτάζ γιατί γνώριζαν ότι το τάγμα Azov - μια μονάδα της δεξιάς εξτρεμιστικής και νεοναζιστικής Ουκρανικής Εθνικής Φρουράς – ήταν πίσω από την όλη ιστορία.

Επικαλούμενος ένα δημοσίευμα από το τσεχικό μέσο ενημέρωσης Irozhlas ότι η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από τους νεοναζί εξτρεμιστές, ο αμερικανός δημοσιογράφος Μαρκ Έιμς ανέφερε ότι η όλη υπόθεση είναι «ένα λειτουργικό εργαλείο προπαγάνδας των Ναζί που γοητεύει τα αγγλόφωνα μέσα ενημέρωσης».
Το τηλεοπτικό κανάλι ABC-7 NY της Νέας Υόρκης παρουσίασε ένα απόσπασμα από την εκπαίδευση των αμάχων, στο οποίο ένας από τους εκπαιδευτές εικονίζεται, ευκρινώς, να φοράει στο αριστερό μανίκι το ναζιστικό σύμβολο της 2ας Μεραρχίας SS Panzer Das Reich!
«Φυσικά τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, που μεταδίδουν αυτές τις εικόνες στα σπίτια μας, αποφεύγουν να σχολιάσουν. Τα ναζιστικά σύμβολα περνούν απαρατήρητα και απλά αν τα δείτε μην τα φωνάξετε δυνατά…», έγραψε ο Έιμς στο Twitter.

Φανατικοί ναζιστές ορκίζονται να πεθάνουν

Η ναζιστική ομάδα, η οποία είχε δηλώσει με πατριωτικό πάθος και φανατισμό, ότι θα πολεμούσε μέχρι θανάτου αν η Ρωσία επιτεθεί, φέρει απροκάλυπτα φασιστικά εμβλήματα, συμπεριλαμβανομένου και του συμβόλου Wolfsangel, στις στολές τους. Το Wolfsangel είναι ένα αρχαίο σύμβολο, εμπνευσμένο από τις παγίδες που έστηναν για να πιάσουν λύκους· χρησιμοποιήθηκε ευρέως στη ναζιστική Γερμανία και έκτοτε το έχουν οικειοποιηθεί νεοναζί στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Οι εντάσεις στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας έχουν φτάσει σε κομβικό σήμείο τις τελευταίες ημέρες, με τους δυτικούς ηγέτες να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Μόσχας σύντομα θα πραγματοποιήσουν εισβολή. Το Κρεμλίνο έχει επανειλημμένως επιμείνει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να διεξαγάγει πολεμική σύγκρουση και έχει κατηγορήσει τα αγγλόφωνα Μέσα ότι πυροδοτούν μαζική «υστερία».

Τον Ιανουάριο, ο γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας, Αλεκσέι Ντανίλοφ, δήλωσε ότι δεν συμμερίζεται τον ίδιο «πανικό» που εγείρεται στη Δύση, ο οποίος πιστεύει ότι συνδέεται με «γεωπολιτικούς και εσωτερικούς» λόγους. «Η συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία δεν είναι τόσο εντυπωσιακή και άμεση όσο ισχυρίζονται ορισμένοι», είπε.
Οι εξελίξεις θα μας διαφωτίσουν για το ποιος λέει αλήθεια και ποιος την αποκρύπτει.

ειδήσεις τώραΟυκρανίανεοναζίΡωσίαναζιστής