Κόσμος|15.02.2022 11:24

Ερντογάν: Έναρξη νέας εποχής με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Μαρία Ζαχαράκη

Την έναρξη μίας νέας εποχής σηματοδοτεί η επίσκεψη του Τούρκου πρόεδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ), όπως σημείωσε ο ίδιος κατά τη συνάντησή του με επιχειρηματίες και επενδυτές των ΗΑΕ στο Αμπού Ντάμπι.

«Έχουμε ισχυρή κοινή βούληση να αναπτύξουμε τις εμπορικές σχέσεις και να αυξήσουμε τις επενδύσεις. Επιβεβαιώσαμε αυτή την αμοιβαία κατανόηση στις χθεσινές συναντήσεις μας, καθώς υπογράψαμε 13 συμφωνίες. Τα ΗΑΕ είναι ο κύριος εμπορικός εταίρος της Τουρκίας στην περιοχή του Κόλπου», ανέφερε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παραδέχτηκε τη στασιμότητα των πολιτικών σχέσεων με τα ΗΑΕ, αλλά όχι και των οικονομικών.

«Ακόμη και κατά την περίοδο της στασιμότητας των διμερών μας σχέσεων, οι εμπορικές μας σχέσεις διατήρησαν τον όγκο τους και οι συνεργασίες μεταξύ των ιδιωτικών μας τομέων διατήρησαν τη ζωτικότητά τους. Αυτό είναι απόδειξη ότι οι διμερείς οικονομικές και ανθρώπινες σχέσεις μας έχουν μια βαθιά ριζωμένη ιστορία και στέρεα θεμέλια».

Ο Τούρκος πρόεδρος αποκάλυψε ότι στόχος του είναι οι διμερείς σχέσεις να φτάσουν σε υψηλότερα επίπεδα.

«Πιστεύω ότι ως χώρες, που αλληλοσυμπληρώνονται οικονομικά, θα σημειώσουμε σημαντική πρόοδο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Προβαίνουμε στα απαραίτητα βήματα για να ενισχύσουμε τους οικονομικούς μας δεσμούς σε όλους τους τομείς, ιδίως στους οδικούς, αεροπορικούς, τραπεζικούς και χρηματοοικονομικούς», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν.

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώραΗνωμένα Αραβικά Εμιράτα