Ουκρανία: Σκληρή απάντηση Κρεμλίνου σε Μπάιντεν - «Όσα λέει πυροδοτούν την ένταση»
NewsroomΤο Κρεμλίνο κατηγόρησε την Πέμπτη τον Αμερικανό πρόεδρο Τζo Μπάιντεν, ότι με τις δηλώσεις του περί επικείμενης εισβολής της Ρωσίας τις επόμενες μέρες στην Ουκρανία, υποδαυλίζει την ένταση.
Οι δηλώσεις που γίνονται, συμπεριλαμβανομένων και των δηλώσεων του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν ότι η Μόσχα σχεδιάζει να επιτεθεί στην Ουκρανία, κλιμακώνουν την κατάσταση, δήλωσε στο πρακτορείο RIA Novosti ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ.
«Δυστυχώς συνεχίζεται να υποδαυλίζεται η ένταση με παρόμοιες δηλώσεις», δήλωσε ο Πεσκόφ με αφορμή τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου ότι μια εισβολή είναι πιθανή «μέσα στις επόμενες ημέρες».
Η Ρωσία έχει συγκεντρώσει τεράστιες δυνάμεις κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, αλλά συνεχίζει να υποστηρίζει ότι είναι οι ενέργειες και οι δηλώσεις της Δύσης που τροφοδοτούν την κρίση.
Μπάιντεν: Θέμα χρόνου η επίθεση της Ρωσίας σε Ουκρανία
Ο κίνδυνος μιας εισβολής στην Ουκρανία από τη Ρωσία είναι «πολύ υψηλός» δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν προτού αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο για μια επίσκεψη μερικών ωρών στο Οχάιο.
Ο Τζο Μπάιντεν είπε πως υπάρχουν «κάθε είδους ενδείξεις ότι ετοιμάζονται να εισβάλουν στην Ουκρανία» και πως δεν σχεδιάζει να έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν.
Η Ουάσινγκτον πολλαπλασιάζει τις προειδοποιήσεις και διαβεβαιώνει πως η Ρωσία, μακράν του να έχει αποσύρει στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία όπως έχει υποσχεθεί, εξακολουθεί, αντίθετα, να ενισχύει τον μηχανισμό της.
- Τύπος «κατέβασε» με αυτοκίνητο τη τζαμαρία σούπερ μάρκετ στις 04:30 το πρωί για να πάει τουαλέτα
- «Αντίο Ελένη μας»: Το συγκινητικό αφιέρωμα της Finos Film για την απώλεια της Έλενας Προκοπίου
- Φωτιά στη Νέα Ιωνία: Οι πυροβολισμοί του 2023 με έναν νεκρό στην καφετέρια που κάηκε και οι μαρτυρίες για εκρήξεις
- Τα 8 αστρονομικά φαινόμενα του Οκτωβρίου: Από διάτοντες αστέρες μέχρι Δρακοντίδες και το Σμήνος της Κυψέλης