Κόσμος|18.02.2022 19:33

Μπάιντεν: Νέο διάγγελμα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ για Ουκρανία

Newsroom

Νέο διάγγελμα θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν για το βράδυ της Παρασκευής, 23:00, ώρα Ελλάδας στο οποίο πρόκειται να αναφερθεί στις εξελίξεις που αφορούν την ουκρανική κρίση.

Νωρίτερα, στις 21:30 θα συμμετάσχει σε τηλεδιάσκεψη με δέκα ξένους ηγέτες. Σύμφωνα με όσα τόνισε ο απεσταλμένος του OPEN TV στην Αμερική, Μιχάλης Ιγνατίου, οι ΗΠΑ πιστεύουν πως βρισκόμαστε στη φάση εκτέλεσης του σχεδίου για ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, ειδικότερα, Άντονι Μπλίνκεν, ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη το σχέδιο για ρωσική προβοκάτσια στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του OPEN, ο Τζο Μπάιντεν αναμένεται να επικοινωνήσει με τους ηγέτες του Καναδά, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Βρετανίας. Στην τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχει επίσης η πρόεδρος της Κομισιόν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

Σημειώνεται πως όπως σχολίασε ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε πως τις τελευταίες 48 ώρες έχουν προστεθεί δυνάμεις αιχμής στα στρατεύματα που υπάρχουν στα σύνορα.

Η Ρωσία φαίνεται πως κάνει τις τελευταίες προετοιμασίες. Ο Άντονι Μπλίνκεν άλλωστε επεσήμανε πως «όλα αυτά που βλέπουμε είναι μέρος ενός σεναρίου που ήδη εκτελείται. Οι Ρώσοι θα στήσουν προβοκάτσια σαν άλλοθι για την εισβολή». Η χώρα έχει αναπτύξει πάνω από 200.000 στρατιώτες στην περιοχή.

Τζο Μπάιντενειδήσεις τώραδιάγγελμαΡωσίαΟυκρανία