Κόσμος|24.02.2022 08:32

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Έχουν εξουδετερωθεί τα μέσα αεράμυνας της Ουκρανίας

Newsroom

Τα μέσα αεράμυνας της Ουκρανίας έχουν εξουδετερωθεί, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, τα μέσα αεράμυνας των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας έχουν κατασταλεί.

Διάγγελμα Πούτιν για την επίθεση

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια έκτακτου διαγγέλματός του ότι ενέκρινε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία. Σημείωσε ότι στόχος της επιχείρησης είναι η προστασία του λαού της ανατολικής Ουκρανίας.

Εξήγησε ότι οι συνθήκες απαιτούσαν την ανάληψη αποφασιστικής δράσης από τη Ρωσία. Είπε ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν μπορούσε πλέον να ανέχεται τις απειλές από την Ουκρανία. Διαβεβαίωσε πως σκοπός δεν είναι η κατοχή του ουκρανικού εδάφους. Αξίωσε οι ουκρανοί στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα και να πάνε σπίτια τους.

Κίεβο: Επιτέθηκαν και από τη Λευκορωσία

Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν στην Ουκρανία και από τη Λευκορωσία, όπως από τη Ρωσία, με λευκορωσική υποστήριξη γύρω στις 05:00 πμ τοπική ώρα σήμερα, και μια επίθεση εξαπολύθηκε επίσης από την προσαρτημένη Κριμαία, ανακοίνωσε σήμερα η συνοριοφυλακή της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με αυτή, επιθέσεις κατά μονάδων των μεθοριακών φρουρών και σημείων ελέγχου βρίσκονται σε εξέλιξη με τη χρήση πυροβολικού, άλλου στρατιωτικού υλικού και μικρών όπλων στις ουκρανικές περιοχές Λουγκάνσκ, Σούμι, Χάρκοβο, Τσερνίχιβ και Ζιτόμιρ.

πόλεμοςειδήσεις τώραΟυκρανίαεπίθεσηΡωσία