Κόσμος|24.02.2022 12:00

Διάγγελμα Ζελένσκι μετά την επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία

Newsroom

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα όλους τους πολίτες που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη χώρα έναντι των ρωσικών δυνάμεων να παρουσιαστούν, λέγοντας ότι το Κίεβο θα διανείμει όπλα σε όποιον τα ζητήσει.

Σε διάγγελμά του προς τον ουκρανικό λαό, ο Ζελένσκι ανακοίνωσε τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Μόσχα

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του ethnos.gr

«Διακόψαμε τις διπλωματικές μας σχέσεις με τη Ρωσία», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος. Σε σχέση με τις μάχες που είναι σε εξέλιξη είπε ότι ο εχθρός (σ.σ. η Ρωσία) έχει υποστεί σημαντικές απώλειες, χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά. Να σημειώσουμε ότι ο ουκρανικός στρατός ισχυρίζεται ότι έχει σκοτώσει 50 Ρώσους στρατιώτες, ενώ έχει καταρρίψει έξι ρωσικά αεροσκάφη.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι τόνισε στο νέο διάγγελμά του ότι θα δώσει όπλα σε όλους τους πολίτες που θέλουν να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας. Υποσχέθηκε αμνηστία σε όσους έχουν παραβεί τον νόμο και έχουν τιμωρηθεί, αν βοηθήσουν στην άμυνα της χώρας.

Ο Ουκρανός πρόεδροςκάλεσε τους Ρώσους πολίτες να βγουν στους δρόμους και να καταδικάσουν την επίθεση που διέταξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

ΡωσίαΒολοντιμίρ Ζελένσκιδιάγγελμαειδήσεις τώραπόλεμοςΟυκρανία