Κόσμος|24.02.2022 14:14

Liveblog πόλεμος Ουκρανίας – Ρωσιάς: Η επίθεση Πούτιν και η απάντηση ΝΑΤΟ και ΕΕ

Newsroom

Δύο όρους παράδοσης με το Κίεβο δηλώνει έτοιμη να διαπραγματευτεί η Μόσχα όσο, από το πρωί της Πέμπτης πραγματοποιείται η συνεχιζόμενη ρωσική στρατιωτική επίθεση στην Ουκρανία. Τα βλέμματα όλου του πλανήτη είναι στραμμένα στο μέτωπο, από τη στιγμή που ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έδωσε εντολή για εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων εντός ουκρανικού εδάφους.

Την ίδια στιγμή, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ, όπως επιβεβαίωσε στο Reuters σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ενώ οι χώρες της Δύσης ανακοινώνουν, η μία μετά την άλλη, κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για εκατοντάδες νεκρούς ουκρανούς, μεταξύ των οποίων και άμαχοι πολίτες. 

ΝΑΤΟ και Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν  ήδη καταδικάσει τις ρωσικές ενέργειες, ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος  Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα όλους τους πολίτες που είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν τη χώρα έναντι των ρωσικών δυνάμεων να παρουσιαστούν, λέγοντας ότι το Κίεβο θα διανείμει όπλα σε όποιον τα ζητήσει.

Για το βράδυ της Πέμπτης έχει συγκληθεί έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο νέου πακέτου κυρώσεων. Στην Σύνοδο θα συμμετάσχει και ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος προήδρευσε νωρίτερα της συνεδρίασης του ΚΥΣΕΑ όπου και έκανε σαφές ότι η Αθήνα καταδικάζει απερίφραστα τις ενέργειες της Μόσχας.

Δείτε  όλες τις εξελίξεις στο liveblog του ethnos.gr

ΡωσίαΒλαντίμιρ ΠούτινπόλεμοςΝΑΤΟΟυκρανία