Κόσμος|24.02.2022 17:14

Πόλεμος Ουκρανία: Ο Σκρέκας ζητά έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε

Newsroom

Έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της Ε.Ε. ζητά ο Κώστας Σκρέκας,  με επιστολή που συνυπογράφουν οι Υπουργοί Ενέργειας της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία

Η επιστολή, την οποία συνυπογράφουν οι Υπουργοί Ενέργειας της Βουλγαρίας, Alexander Nikolov και της Ρουμανίας, Virgil - Daniel Popescu, εστάλη με πρωτοβουλία του Έλληνα Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στην Υπουργό Οικολογικής Μετάβασης της Γαλλίας, Barbara Pompili, ενώ κοινοποιήθηκε και στην Επίτροπο Ενέργειας, Kadri Simson.

Ο Έλληνας Υπουργός ζητά να συγκληθεί εκτάκτως το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να συζητηθεί η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των μεγάλων ανατιμήσεων στο κόστος ενέργειας, μετά τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Ουκρανία. Όπως επισημαίνει, η παρούσα κρίση απαιτεί συντονισμένη δράση σε κεντρικό ευρωπαϊκό επίπεδο, για την προστασία των Ευρωπαίων πολιτών και των οικονομιών των κρατών - μελών.

Η επιστολή εστάλη στη Γαλλίδα Υπουργό, καθώς η Γαλλία έχει αναλάβει από την 1η Ιανουαρίου 2022 την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για έξι μήνες.

ενέργειαΟυκρανίαειδήσεις τώραπόλεμοςΚώστας Σκρέκας