Κόσμος|24.02.2022 20:14

Πόλεμος σε Ουκρανία - Πετύχαμε όλους τους στόχους μας λέει η Ρωσία: «Καταστρέψαμε 83 ουκρανικούς στόχους»

Newsroom

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Πέμπτης ότι πέτυχε ολους τους στόχους είχαν τεθεί για την πρώτη ημέρα της επιχείρησης στην Ουκρανία, η οποία ξεκίνησε τα ξημερώματα. Η Μόσχα επιβεβαίωσε επίσημα ότι οι δυνάμεις του έχουν εισέλθει στην Ουκρανία από την Κριμαία και τόνισε ότι έχουν διευρυνθεί τα εδάφη των ρωσόφωνων κατά 6 - 8 χιλιόμετρα. 

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ιγκόρ Κονασένκοφ επιβεβαίωσε ότι τα ρωσικά χερσαία στρατεύματα προχώρησαν προς την πόλη Χερσώνα βορειοδυτικά της χερσονήσου της Κριμαίας.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του ethnos.gr

Το υπουργείο ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε συνολικά 83 ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται και αεροπορικές βάσεις. Ανάμεσά τους γνωρίζουμε ότι βρίσκεται το αεροδρόμιο Αντόνοφ λίγο έξω από το Κίεβο και η περιοχή του Τσερνόμπιλ. Όπως μετέδωσε στο OPEN ο Θανάσης Αυγερινός, σύμφωνα με τη Μόσχα όλα τα ουκρανικά λιμάνια είναι κλειστά ενώ έχουν καταρριφθεί τουλάχιστον ένα ουκρανικό ελικόπτερο δύο Σουχόι και τέσσερα Μπαϊρακτάρ.

Η Χερσώνα βρίσκεται σε δεξαμενή νερού που στο παρελθόν χρησιμοποιούταν για να παρέχει το μεγαλύτερο μέρος του γλυκού νερού στην Κριμαία, μέχρι που η Ουκρανία το έκοψε με ένα φράγμα το 2017 ως απάντηση στην προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία από τη Μόσχα το 2014. Ο Κονασένκοφ δήλωσε ότι η κίνηση της Πέμπτης επιτρέπει την επανάληψη της παροχής νερού στην Κριμαία.

Μέχρι τη δήλωση της Πέμπτης η Ρωσία είχε πει μόνο ότι εξαπέλυσε μπαράζ αεροπορικών και πυραυλικών επιθέσεων σε ουκρανικές αεροπορικές βάσεις, συστοιχίες αεράμυνας και άλλες στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Ουκρανίαπόλεμοςειδήσεις τώραΡωσία