Κόσμος|24.02.2022 20:33

Πόλεμος στην Ουκρανία: Εκατοντάδες εκρήξεις στη Μαριούπολη - Σε σοκ ο πληθυσμός

Newsroom

Σφοδρά πυρά δέχεται η ουκρανική πόλη Μαριούπολη με εκατοντάδες εκρήξεις που καταγράφηκαν από πηγή που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Τις συνεχείς εκρήξεις επιβεβαιώνει και ο πολεμικός ανταποκριτής του Sky News στο σημείο, Άλεξ Ρόσι.

«Είναι ένας τρομακτικός συνεχόμενος κεραυνός. Ο ήχος των εκρήξεων διαπερνά εδώ και ώρες την παράκτια πόλη. Ο πληθυσμός βρίσκεται σε κατάσταση σοκ. Οι άνθρωποι απλά έχουν ριζώσει στο έδαφος, δυσπιστώντας στο μέγεθος των γεγονότων, καθώς κοιτάζουν απελπισμένα τον ουρανό ακούγοντας τον θόρυβο του πολέμου. Είναι τραυματισμένοι από μια σύγκρουση που δεν ξεκίνησαν και δεν ήθελαν. Στο βάθος βλέπουμε το πυροβολικό να χτυπά ουκρανικές θέσεις - οι φωτιές φωτίζουν τον ορίζοντα», μεταφέρει ο πολεμικός ανταποκριτής.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του ethnos.gr

Η Μαριούπολη είναι ένα από τα μεγαλύτερα ουκρανικά λιμάνια στην Αζοφική Θάλασσα και βρίσκεται κοντά στο Ντονιέτσκ, την περιοχή που κατέχουν Ρώσοι αυτονομιστές και ο Πούτιν ανακοίνωσε την ανεξαρτησία της. Η κατάληψη της Μαριούπολης θα βοηθούσε τη Ρωσία να εξασφαλίσει μια απευθείας χερσαία οδό προς την Κριμαία, την ουκρανική χερσόνησο που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014, σημειώνει το BBC.

Σωτήρης Δανέζης από Μαριούπολη: Κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η κατάσταση όταν ξημερώσει

Ο απεσταλμένος του OPEN στη Μαριούπολη Σωτήρης Δανέζης, μετέδωσε ότι οι μάχες είναι πολύ σκληρές και εξελίσσονται σε δύο μέτωπα, τόσο στην Ανατολή, όσο και στον Βορρά. «Έχουμε ακούσει καθόλη τη διάρκεια της ημέρας βαρύ πυροβολικό να βάλει κατά των ουκρανικών θέσεων σε προσπάθεια των ρωσόφωνων να διασπάσουν τις γραμμές των Ουκρανών. Η Μαριούπολη πολιορκείται και δέχεται σφυροκόπημα και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η κατάσταση όταν ξημερώσει», ανέφερε ο Σωτήρης Δανέζης. Παρακολουθείστε ολόκληρη τη μαρτυρία του από την πρώτη ημέρα του πολέμου:


Η Μόσχα έχει εξαπολύσει τη μεγαλύτερη επίθεση, από ξηράς, αέρος και θαλάσσης, εναντίον ευρωπαϊκού κράτους μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ουκρανίαειδήσεις τώραΡωσίαπόλεμος