Κόσμος|24.02.2022 21:46

Πόλεμος σε Ουκρανία: Οι ΗΠΑ διέταξαν την ανάπτυξη 7.000 στρατιωτών στην Ευρώπη

Newsroom

Καμία εμπλοκή στον πόλεμο που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή δεν θα έχουν οι ΗΠΑ, όπως επεσήμανε για ακόμα μία φορά ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στο διάγγελμα που απήθυνε στον αμερικανικό λαό την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου. Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναλάβουν δράση σε περίπτωση που χρειαστεί να υποστηρίξουν οποιονδήποτε σύμμαχο τους στο ΝΑΤΟ.

Για τον λόγο αυτό το Πεντάγωνο έχει διατάξει την ανάπτυξη 7.000 Αμερικανών στρατιωτών στην Ευρώπη, όπως δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας στους δημοσιογράφους λίγο μετά το διάγγελμα Μπάιντεν.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του ethnos.gr

Ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ότι ενέκρινε «την ανάπτυξη των χερσαίων και αεροπορικών δυνάμεων που είναι ήδη σταθμευμένες στην Ευρώπη», στην Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Πολωνία και τη Ρουμανία. Επεσήμανε επίσης ότι ενέκρινε την αποστολή «πρόσθετων αμερικανικών δυνάμεων» στη Γερμανία στο πλαίσιο της αντίδρασης του ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων δυνάμεων που είχαν τεθεί σε ετοιμότητα πριν από αρκετές εβδομάδες.

«Θα περιλαμβάνει ομάδα μάχης τεθωρακισμένων. Οι δυνάμεις αυτές θα αναπτυχθούν στη Γερμανία για να καθησυχάσουν τους συμμάχους του ΝΑΤΟ, να αποτρέψουν τη ρωσική επιθετικότητα και να είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τις απαιτήσεις στην περιοχή. Αναμένουμε να αναχωρήσουν τις επόμενες ημέρες», δήλωσε ο αξιωματούχος.

πόλεμοςΗΠΑΡωσίαΟυκρανίαειδήσεις τώρα