Κόσμος|25.02.2022 16:00

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μάχες στους δρόμους του Κιέβου - Οι Ρώσοι κατέλαβαν αεροδρόμιο

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
AP
AP
AP
AP
AP
AP

Στο Κίεβο δίνεται η μεγάλη μάχη του πολέμου Ρωσίας Ουκρανίας τις τελευταίες ώρες. Σύμφωνα με το Skynews, Ουκρανός δημοσιογράφος δήλωσε ότι ορισμένα ρωσικά στρατεύματα βρίσκονται μέσα στο Κίεβο και λαμβάνουν χώρα μάχες ακόμα και στη μέση του δρόμου σε ορισμένες συνοικίες.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι πύραυλοι έχουν χτυπήσει σπίτια πολιτών και ότι υπήρξαν «πολλές απώλειες» στον ρωσικό στρατό, ωστόσο οι ισχυρισμοί του δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν.

Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι κατέλαβε αεροδρόμιο

Την ίδια ώρα, ο στρατός της Ρωσίας δήλωσε ότι απέκλεισε το Κίεβο από τη δυτική πλευρά και κατέλαβε το στρατηγικό αεροδρόμιο Χοστομέλ έξω από την πρωτεύουσα, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από το Live blog του ethnos.gr

Ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ δήλωσε επίσης ότι περισσότεροι από 200 άνθρωποι από τις ουκρανικές ειδικές μονάδες έχουν σκοτωθεί. Οι ρωσικοί ισχυρισμοί δεν έχουν επιβεβαιωθεί

Ουκρανικά στρατιωτικά οχήματα φέρονται να εισέρχονται στο Κίεβο για να υπερασπιστούν την πρωτεύουσα, σύμφωνα με τηλεοπτικές ειδήσεις που επικαλείται το Reuters.

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν γέφυρα για να εμποδίσουν την προέλαση των Ρώσων στο Κίεβο

Ανταποκρίτρια του AP μεταδίδει: «Βρίσκομαι στα βόρεια του Κίεβου όπου η Ρωσία συνεχίζει να βομβαρδίζει γειτονιές. Αυτή είναι η γέφυρα που ανατίναξε σήμερα η Ουκρανία για να αποτρέψει την προέλαση των ρωσικών αρμάτων μάχης. Μπορείτε να δείτε τον κόσμο να φεύγει από την πόλη με τα πόδια και να σκαρφαλώνει πάνω από τα ερείπια».

Δήμαρχος Κίεβου: Είμαστε σε κατάσταση άμυνας

«Το Κίεβο έχει μπει σε κατάσταση άμυνας», δήλωσε ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο, την ώρα που οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν εισέλθει στην ουκρανική πρωτεύουσα.

«Πυροβολισμοί και εκρήξεις ακούγονται σε ορισμένες συνοικίες. Σαμποτέρ έχουν ήδη μπει στην πόλη. Ο εχθρός θέλει να γονατίσει την πρωτεύουσα και να την καταστρέψει», ανέφερε.

ΚίεβοΡωσίαπόλεμοςΟυκρανίαειδήσεις τώρα