Κόσμος|25.02.2022 17:00

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ζήτησε από τους Ουκρανούς στρατιώτες να καταθέσουν τα όπλα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
AP
AP
AP
AP
AP
AP

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν πραγματοποίησε δηλώσεις, οι οποίες μεταδόθηκαν από τη ρωσική κρατική τηλεόραση την Παρασκευή με τις οποίες κάλεσε τους Ουκρανούς να καταθέσουν τα όπλα τους και να μην πολεμήσουν. Παράλληλα περιέγραψε την κυβέρνηση Ζελένσκι ως «ομάδα τοξικομανών και νεοναζί που κρατούν «όμηρο ολόκληρο τον ουκρανικό λαό».

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στους Ουκρανούς στρατιώτες, τους είπε ότι θα ήταν ευκολότερο να μιλήσει μαζί τους παρά με τους «ναζί τοξικομανείς που έχουν καταλάβει το Κίεβο».

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από το Live blog του ethnos.gr

«Θα ήθελα να απευθυνθώ στους άνδρες του ουκρανικού στρατού, μην αφήσετε αυτούς τους εθνικιστές να σας χρησιμοποιήσουν, τις γυναίκες σας, τα παιδιά σας, τους ηλικιωμένους σας, να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες. Θα είναι πολύ πιο εύκολο να μιλήσω μαζί σας, να διαπραγματευτώ μαζί σας παρά με αυτή τη συμμορία των ναζί που έχουν καταλάβει το Κίεβο».

«Επίσης, θα ήθελα να επαινέσω την αποτελεσματικότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Ενεργούν έντιμα, ηρωικά και είναι αποτελεσματικές και αποδοτικές στην προστασία του ρωσικού λαού και της πατρίδας τους».

πόλεμοςΡωσίαΒλαντίμιρ ΠούτινΟυκρανίαειδήσεις τώρα