Κόσμος|26.02.2022 13:34

Πόλεμος Ουκρανία – Μεντβέντεφ: Ώρα να κόψουμε τους διπλωματικούς δεσμούς με τη Δύση

Newsroom

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ λέει ότι η Μόσχα δεν χρειάζεται διπλωματικές σχέσεις με τη Δύση, σε συνέχεια των κυρώσεων που επιβλήθηκαν κατά της χώρας του για τη στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.

Ο κ. Μεντβέντεφ, ο οποίος απολύθηκε από πρωθυπουργός από τον Βλαντίμιρ Πούτιν το 2020 και τώρα είναι αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Μόσχας, έγραψε στο ρωσικό δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης VK ότι είναι καιρός να «βάλουμε λουκέτο στις πρεσβείες».

Είπε ότι η Μόσχα θα συνεχίσει την εισβολή της στην Ουκρανία μέχρι να επιτύχει τους στόχους που έχει ορίσει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από το live blog του ethnos.gr

Επίσης λίγες ώρες μετά την αποβολή της Ρωσίας από το Συμβούλιο της Ευρώπης, έναν οργανισμό ο οποίος είναι θεματοφύλακας και για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ο Μεντβέντεφ αντέδρασε ως εξής:

«Είπε ότι λυπεί την Ρωσία η αποβολή της από το Συμβούλιο της Ευρώπης αλλά είναι μια καλή ευκαιρία να επαναφέρουμε την θανατική ποινή».

Η θανατική ποινή απαγορεύθηκε στην Ρωσία από την εποχή της Προεδρίας του Μπόρις Γέλτσιν το 1996 και επικυρώθηκε η απόφαση αυτή από το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας το 1999.

Για να είναι μια χώρα μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης είναι απαραίτητη προϋπόθεση να μην ισχύει στην επικράτειά της η θανατική ποινή.

θανατική ποινήΝτμίτρι Μεντβέντεφκυρώσειςειδήσεις τώραΟυκρανίαπόλεμοςΡωσία