Κόσμος|28.02.2022 13:07

Πόλεμος Ουκρανία: Το OPEN στο Παίδων Κιέβου - Γιατροί και ασθενείς 5 μέρες στα υπόγεια του νοσοκομείου

Newsroom

Συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψε η κάμερα του OPEN TV και του απεσταλμένου Χρήστου Νικολαϊδη που βρέθηκαν στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Κιέβου. Παιδιά βρίσκονται σε ανάγκη, χρειάζονται αίμα και βοήθεια, ενώ την ίδια ώρα δεκάδες γιατροί παραμένουν μαζί με τους ασθενείς τους στα υπόγεια του νοσοκομείου για πέντε ολόκληρα 24ωρα, όσο διαρκεί δηλαδή ο πόλεμος. Κι όλα αυτά την ώρα που οι βομβαρδισμοί της Ρωσίας συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς.

Οι γιατροί εξαντλημένοι, ο ένας πάνω στον άλλον λένε πως δεν θα αφήσουν τα παιδιά και στέλνουν μήνυμα δύναμης. Το OPEN μπήκε στην αιματολογική κλινική του νοσοκομείου. Σε αυτό νοσηλεύονται και δύο μικροί ασθενείς που δέχτηκαν τα πυρά Ρώσων στρατιωτών. Πρόκειται για δύο παιδιά 10 και 13 ετών που τραυματίστηκαν από πυροβολισμούς κάτω από άγνωστες συνθήκες. Ευτυχώς, η ζωή τους δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο.

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο live blog του ethnos.gr

Όπως εξηγούν οι γιατροί, κατέληξαν στα υπόγεια γιατί το κτίριο του νοσοκομείου καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από γυαλί κι αυτό ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο σε περίπτωση βομβαρδισμού.

νοσοκομείο ΠαίδωνΡωσίαπόλεμοςειδήσεις τώραΟυκρανία