Κόσμος|28.02.2022 22:02

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μία ρωσίδα λυρική τραγουδίστρια αγκαλιάζει την ουκρανή συνάδελφό της στη σκηνή στη Νάπολι

Newsroom

Δύο λυρικές τραγουδίστριες από την όπερα Σαν Κάρλο της Νάπολι κάνουν τον γύρο του διαδικτύου για τη συμβολική αλλά βαθιά συγκινητική κίνησή τους όσο μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου, 26 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια της υπόκλισης μετά την παράσταση Άιντα, η ουκρανή σοπράνο, Λουντμίλα Μοναστίρσκα και η ρωσίδα μέτζο, Εκατερίνα Γκουβάνοβα, μοιράστηκαν μία αγκαλιά επί σκηνής, καταχειροκροτούμενες από το κοινό. Οι δύο λυρικές τραγουδίστριες έχουν, πολλές φορές στο παρελθόν μοιραστεί την ίδια σκηνή, σε όπερες όπως η Μητροπολιτκή της Νέας Υόρκης και η ιστορική σκηνή της Βιέννης.

«Σταματήστε τον πόλεμο»

Από τις 23 Φεβρουαρίου, όταν ξεκίνησε ο πόλεμος, η Μοναστίρσκα μίλησε στην La Repubblica, καταδικάζοντας τις πράξεις του Βλαντίμιρ Πούτιν και τονίζοντας ότι η ίδια, σαν ουκρανή πολίτης, δεν ξέρει ποιος είναι ο επόμενος προορισμός της, αφού δε θα μπορεί για πολύ ακόμα να ταξιδεύει εύκολα στο εξωτερικό. Όταν ρωτήθηκε για το πώς νιώθει που μοιράζεται τη σκηνή με την Γκουβάνοβα, αλλά και την έτερη ρωσίδα Άννα Νετρέμπκο, η σοπράνο απάντησε ότι, είχαν μιλήσει ελάχιστα για το θέμα αλλά όλες τους φοβούνται τον πόλεμο.

Η σκηνή της αγκαλιάς των δύο τραγουδιστριών δεν άργησε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου με την Γκουβάνοβα, η οποία ήταν πολλές μέρες απούσα από τα social media, να μοιράζεται το βίντεο με τη λεζάντα «Σταματήστε τον πόλεμο».

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από το live blog του ethnos.gr

ΡωσίασοπράνοΌπερατραγουδίστριεςειδήσεις τώραπόλεμοςΟυκρανία