Κόσμος|01.03.2022 19:54

Ερντογάν προς ΕΕ: Μακάρι να δείχνατε την ίδια ευαισθησία για Τουρκία όπως στην Ουκρανία

Μαρία Ζαχαράκη

Επικριτικός απέναντι στη Δύση εμφανίστηκε και πάλι ο Τούρκος πρόεδρος με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, αλλά και… παραπονιάρης λόγω της ιδιαίτερης σπουδής που δείχνει η ΕΕ για ένταξη της Ουκρανίας σε αντίθεση με την Τουρκία.

«Τώρα η Ουκρανία καταβάλλει προσπάθειες για ένταξή της (στην ΕΕ). Δεν παρεμβαίνουμε σε αυτό, είμαστε υπεύθυνοι μόνο για τον εαυτό μας. Εκτιμούμε πραγματικά τις προσπάθειες για την ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ. Αυτή είναι μια καλή εξέλιξη. Απλά λέω σε αυτά τα μέλη της ΕΕ, γιατί ακόμη φοβάστε να εντάξετε ή όχι την Τουρκία στην ΕΕ;

Η στάση μας για το ΝΑΤΟ είναι ήδη ξεκάθαρη. Δεν είμαστε μια χώρα που εμποδίζει την επέκτασή του. Αντίθετα, πάντα υποστηρίζαμε ότι η διεύρυνση του ΝΑΤΟ θα ήταν επωφελής. Το υποστηρίζουμε και σήμερα.

Αλλά για το θέμα της ΕΕ, λέω ξανά στα κράτη μέλη της ΕΕ, "Δείξτε την ευαισθησία που επιδεικνύετε στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή και στην Τουρκία. Ή θα φέρετε και την Τουρκία στην ημερήσια διάταξη, όταν κάποιος της κηρύξει τον πόλεμο και της επιτεθεί; Είμαστε μαζί, είμαστε σύμμαχοι. Γιατί δεν μας δίνετε κι εμάς μέσα, εξοπλισμό και πυρομαχικά;», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας «ανειλικρινή» και πάλι τη Δύση.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία στο live blog του ethnos.gr 

Έκκληση να σβήσει η φωτιά στην Ουκρανία

«Δεν είναι ειλικρινείς. Τα μέλη του ΝΑΤΟ και τα μέλη της ΕΕ όλο λόγια είναι. Ακριβώς όπως και στην Ουκρανία. Ο Ζελένσκι μιλά και τον χειροκροτούν όρθιοι. Η Τουρκία είναι μια χώρα που τηρεί ακέραιη τη στάση της. Μια χώρα πάντα στο πλευρό των καταπιεσμένων και των αδικημένων. Η έκκλησή μας είναι τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία, ας σταματήσει η φωτιά μια ώρα αρχύτερα».

Ρωσίαειδήσεις τώραΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΟυκρανίαΒλαντίμιρ ΠούτινΤουρκία