Κόσμος|02.03.2022 11:07

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το OPEN στον κατεστραμμένο πύργο τηλεπικοινωνιών στο Κίεβο

Newsroom

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες που μετέδωσαν στο OPEN TV οι απεσταλμένοι του καναλιού στο πολιορκημένο Κίεβο. Ο δημοσιογράφος Χρήστος ΝικολαΪδης και ο εικονολήπτης Δημήτρης Αλεξάκης βρέθηκαν στο κτίριο τηλεπικοινωνιών, το οποίο χτυπήθηκε την Τρίτη από ρωσικούς πυραύλους, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και πέντε άνθρωποι.

Αρχικά οι δύο απεσταλμένοι στην ουκρανική πρωτεύουσα κατέγραψαν εικόνες από ένα κτίριο περίπου 50 μέτρα μακριά από τον κατεστραμμένο πλέον πύργο τηλεπικοινωνιών, ο οποίος έχει ισοπεδωθεί ολοσχερώς. Όπως μετέδωσαν ήταν ένα τετραώροφο κτίριο, στο οποίο στεγάζονταν γραφεία. «Ακόμα καίει η φωτιά, ακόμα καπνίζει», σημείωσε ο δημοσιογράφος του OPEN.

Παρακολουθείστε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο Liveblog το ethnos.gr

«Φτάσαμε κάτω από τεράστιες δυσκολίες, ήχησαν ξανά οι σειρήνες με αποτέλεσμα να επικρατεί πανικός στην πόλη και μία κατάσταση έντασης και πίεσης», πρόσθεσε. «Υπάρχουν αναφορές ότι σε αυτό το κτίριο, στον πάνω όροφο ζούσε μία πενταμελής οικογένεια. Και τα πέντε μέλη της έχασαν τη ζωή τους. Έχουμε ενημέρωση ότι η πυραυλική επίθεση είχε στόχο να χαλάσει το σήμα από όλα τα κανάλια που μεταδίδουν στο Κίεβο», ανέφερε ο Χρήστος Νικολαΐδης.

Στη συνέχεια η κάμερα του OPEN έδειξε έναν από τους πύργους της τηλεόρασης που χτυπήθηκαν από τα ρωσικά πυρά. «Ακόμα και το έδαφος έχει καεί», μετέδωσε ο ανταποκριτής. «Έχει προκαλέσει φωτιά και καταστροφή σε μία ακτίνα 500 μέτρων» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι λίγη ώρα πριν από το χτύπημα, ο ρωσικό στρατός είχε καλέσει όλους του πολίτες που ζούσαν σε κατοικίες κοντά στον πύργο να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και χτύπησαν με πυραύλους.

Δείτε το συγκλονιστικό ρεπορτάζ του Χρήστου Νικολαϊδη και τα πλάνα που τράβηξε ο Δημήτρης Αλεξάκης

πόλεμοςΚίεβοΟυκρανίαειδήσεις τώραΡωσίαOpen TV