Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρός κορυφαίος στρατηγός του Πούτιν στο αεροδρόμιο Γκοστομέλ
NewsroomΝεκρός έπεσε ένας από τους κορυφαίους στρατηγούς του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος συμμετείχε στην επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας. Ο Αντρέι Σουχοβέτσκι, επικεφαλής της 7ης αερομεταφερόμενης μεραρχίας της Ρωσίας φέρεται να πυροβολήθηκε από ουκρανό ελεύθερο σκοπευτή στο αεροδρόμιο Γκοστομέλ, έξω από το Κίεβο.
Σύμφωνα με τις αναφορές διεθνών μέσων, ο Σουχοβέτσκι έπεσε νεκρός από τα πυρά στις 24 Φεβρουαρίου, την ημέρα που οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις Spetsnaz εξαπέλυσαν αεροπορική επίθεση κατά των ουκρανών στατιωτών στο αεροδρόμιο, και η απώλειά του είναι αυτή που ενδεχομένως εξηγεί την αποτυχία του ρωσικού στρατού να καταλάβει τον έλεγχο του αεροδρομίου, αλλά και την επιβράδυνση της εισβολής στο Κίεβο.
Από την πλευρά του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έχει επιβεβαιώσει τον θάνατο ενός στρατηγού, μέσω της επιβεβαίωσης του Κρεμλίνου, την Τετάρτη, ότι στις συγκρούσεις έχασαν τη ζωή τους 498 Ρώσοι στρατιώτες και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 1.500.
Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του ethnos.gr
- Θάνατος Μαζωνάκη: Βεβαίωση ψυχικής υγείας σε ανήλικο είχε δώσει η κατηγορούμενη γιατρός - Τι απαντά ο ΙΣΑ
- Ενεργειακό «ράλι»: Τις επόμενες μέρες το πακέτο στήριξης - Στο τραπέζι επιδότηση έως 40 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης
- Λεωφόρος Βουλιαγμένης: Φορτηγό με σκαπτικό μηχάνημα χτύπησε σε γέφυρα στο ύψος του Ελληνικού
- Καρυστιανού στη δίκη των Τεμπών: «Να μάθουμε τι ουσία έκαψε τα θύματα»