Κόσμος|04.03.2022 20:00

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποσύρουν από τη ρωσική αγορά τα προϊόντα τους Microsoft και Apple

Newsroom

Σύμφωνα με τον συντάκτη τεχνολογίας της Guardian, Νταν Μίλμο, οι τεχνολογικοί κολοσσοί Microsoft και Apple ανέστειλαν την διάθεση των προϊόντων και υπηρεσιών τους στην αγορά της Ρωσίας, μετά την επίθεση της χώρας στην Ουκρανία.

Στην ανακοίνωση της Microsoft γίνεται λόγος για «αναστολή όλων των νέων πωλήσεων προϊόντων και υπηρεσιών» χωρίς, όμως, να διευκρινίσει με ποιο τρόπο θα εφαρμόσει αυτή την πολιτική. Η εταιρεία παρέχει το λογισμικό σε πάνω από ένα δισεκατομμύριο συσκευές παγκοσμίως, καθώς και υπηρεσίες cloud αλλά και παιχνιδιών μέσω του Xbox. «Όπως και ο υπόλοιπος κόσμος, είμαστε τρομοκρατημένοι, οργισμένοι και λυπημένοι από τις εικόνες και τις ειδήσεις που λαμβάνουμε από τον πόλεμο στην Ουκρανία και καταδικάζουμε την αδικαιολόγητη, απρόκλητη και παράνομη εισβολή της Ρωσίας», δήλωσε σε ανάρτησή του ο πρόεδρος της Microsoft, Μπραντ Σμιθ.

Την Τρίτη, 1 Μαρτίου, η Apple δήλωσε ότι σταματά τις πωλήσεις των προϊόντων της στη Ρωσία, ενώ και οι εταιρείες κοινωνικής δικτύωησης, συμπεριλαμβανομένης της ιδιοκτήτριας του Facebook, Meta, έχουν αποκλείσει τις ρωσικές κρατικές υπηρεσίες μέσων ενημέρωσης σε όλη την Ευρώπη.

Τέλος το Facebook από τη Ρωσία

Την ίδια ώρα, η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών της Ρωσίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι μπλόκαρε το Facebook ως απάντηση - όπως υποστηρίζει - στους περιορισμούς στην πρόσβαση σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης στην πλατφόρμα της, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η ρυθμιστική αρχή, Roskomnadzor, ανέφερε ότι υπήρξαν 26 περιπτώσεις διακρίσεων κατά των ρωσικών μέσων ενημέρωσης από το Facebook από τον Οκτώβριο του 2020, με την πρόσβαση να περιορίζεται σε κρατικά υποστηριζόμενα κανάλια όπως το Russia Today και το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti.

Η Meta, μητρική εταιρεία της Facebook, δεν προχώρησε άμεσα σε κάποιο σχολιασμό. Η εταιρεία αυτή την εβδομάδα ανέφερε ότι περιόρισε την πρόσβαση στο RT και το Sputnik σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Δείτε όλες τις εξελίξεις στο liveblog του ethnos.gr

AppleΒλαντίμιρ ΠούτινΟυκρανίαMicrosoftΡωσίαπόλεμοςειδήσεις τώρακυρώσεις