Κόσμος|05.03.2022 19:28

Έλληνας επιχειρηματίας από το Κίεβο: Φτιάχνουν μολότοφ με βενζίνη από τα αυτοκίνητα

Newsroom

Τη δραματική κατάσταση που βιώνει στο Κίεβο της Ουκρανίας, όπου ζει πάνω από 20 χρόνια, περιέγραψε στο Open ο επιχειρηματίας Θανάσης Μητσόπουλος που παραμένει στην Ουκρανία για να προστατεύσει την περιουσία του από πλιατσικολόγους που περιμένουν τις εχθροπραξίες για να δράσουν.

«Υπάρχει ρεύμα, νερό, ίντερνετ. Όλα αυτά υπάρχουν ακόμα στο Κίεβο. Βεβαίως, οι κάτοικοι λόγω του στρατιωτικού νόμου και τις απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 5 το απόγευμα και μετά βρίσκονται μέσα στα σπίτια τους. Όλοι βρίσκονται με ένα τηλέφωνο στα χέρια ή με την τηλεόραση ανοιχτή για να παρακολουθούν τα νέα», είπε αρχικά.

«Κάθε μέρα ακούγονται σειρήνες είτε κατά τη διάρκεια της ημέρας είτε τη νύχτα. Εγώ δεν έχω πάει στα καταφύγια διότι έχω υπόγειο στο σπίτι μου, ωστόσο στα καταφύγια καταφεύγει ο κόσμος του Κιέβου που ζει στις πολυκατοικίες, σε αυτά τα μεγάλα, τεράστια κτίρια. Επίσης, και στο μετρό. Και σε καταφύγια και στο μετρό. Εκεί γίνεται πατείς με, πατώ σε γιατί δεν υπάρχουν χώροι», συμπλήρωσε.
«Χθες έκανα εννέα χιλιόμετρα και προχθές 12 χιλιόμετρα με τα πόδια για να μην καίω τη βενζίνη. Και μάλιστα πήγαινα με το μπιτόνι για να αγοράσω βενζίνη. Η βενζίνη αυτή τη στιγμή δεν είναι εν αφθονία γιατί πολλά βενζινάδικα είναι κλειστά. Άλλα δουλεύουν. Υπάρχουν ουρές. Αλλά καλύτερα να έχεις κάποιο απόθεμα βενζίνης στο σπίτι σου γιατί σύντομα υποθέτω ούτε αυτά θα δουλεύουν», είπε ο Έλληνας επιχειρηματίας στο Open.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία στο live blog του ethnos.gr

Περιγράφοντας που έχουν στηθεί οδοφράγματα στη γειτονιά του είπε πως: «Ο πόλεμος θα γίνει δίπλα μου. Και δεν μπορείς να το αποφύγεις. (...) Δεν ξέρω πως θα αποφύγουμε στην περιοχή μας τα χτυπήματα. Διότι, ναι μεν είναι μία πόλη που έχει αμάχους ωστόσο το δόγμα αυτή τη στιγμή της Ουκρανίας είναι ο ολοκληρωτικός πόλεμος, ένας πόλεμος μέσα από τις πόλεις, μέσα από τα κτίρια, μέσα από τα σπίτια. Το Κίεβο έχει γεμίσει από αντιαρματικά. Από αντιεροπορικά. Υπάρχουν τανκς και δεν ξέρω πως θα ξεφύγουμε από τις ρουκέτες. (...)».

«Δεν μιλάμε για κάποιο πόλεμο έξω σε βάσεις. Μιλάμε για ένα πόλεμο που γίνεται ήδη όπως στο Χάρκοβο και τη Μαριούπολη, είναι ένας αστικός πόλεμος. Ο ολοκληρωτικός πόλεμος από το οποίο εμείς οι πολίτες δεν θα ξεφύγουμε», ανέφερε.
«Βρισκόμουν σε ένα φιλικό σπίτι, σε ένα διαμέρισμα και κάτω από την πολυκατοικία μαζεύτηκαν 30 με 40 άτομα, οργανωμένα, έβγαλαν βενζίνη από τα αυτοκίνητά τους, γέμισαν μπουκάλια, πολλά μπουκάλια. Ο ένας έκοβε φελιζόλ, τα ρίχνανε μαζί με τη βενζίνη στα μπουκάλια, ο άλλος έκοβε λωρίδες υφάσματος και τις έκανε φιτίλια και φτιάχνανε τις βόμβες μολότοφ τις οποίες τις πήγαιναν μετά παρακάτω σε ένα οδόφραγμα», κατέληξε.

Βλαντίμιρ Πούτινειδήσεις τώραΟυκρανίαπόλεμοςΡωσίαβόμβες μολότοφ