Κόσμος|06.03.2022 14:15

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μια ώρα κράτησε η συνομιλία Ερντογαν - Πούτιν

Μαρία Ζαχαράκη

Μια ώρα κράτησε η συνομιλία του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Κατά τη συνομιλία, ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος της Ουκρανίας με ειρηνικές μεθόδους το συντομότερο δυνατό.

Ο Ερντογαν απηύθυνε έκκληση για επείγουσα γενική κατάπαυση του πυρός, γιατί όχι μόνο θα αμβλύνει τις ανθρωπιστικές ανησυχίες στην περιοχή, αλλά θα δώσει επίσης την ευκαιρία να αναζητηθεί πολιτική λύση. ο Πρόεδρος Ερντογάν επανέλαβε την έκκλησή του «Ας ανοίξουμε μαζί το δρόμο για την ειρήνη».

Ο Ερντογάν τόνισε τη σημασία της λήψης επειγόντων μέτρων για την εξασφάλιση κατάπαυσης του πυρός, το άνοιγμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων και την υπογραφή ειρηνευτικής συμφωνίας.

Εκφράζοντας ότι βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ουκρανική πλευρά και άλλες χώρες, ο Πρόεδρος Ερντογάν είπε ότι θα συνεχίσει τις προσπάθειές του για διεξαγωγή συνολικών διαπραγματεύσεων και επίτευξη αποτελεσμάτων.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία στο live blog του ethnos.gr 

Αναφορικά με τη συνομιλία υπήρξε και δήλωση από το Κρεμλίνο. Σύμφωνα με τη δήλωση ο Πούτιν είπε στον Ερντογάν ότι είναι έτοιμος για διάλογο με την Ουκρανία και τους ξένους συμμάχους της. Ο Πούτιν ζήτησε επίσης από την Ουκρανία να σταματήσει τις μάχες και να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Ρωσίας προκειμένου να τερματιστεί η στρατιωτική επιχείρηση.

Αναφερόμενος στις ειρηνευτικές συνομιλίες που θα διεξαχθούν για τρίτη φορά αύριο, ο Πούτιν είπε: «Ελπίζω ότι οι Ουκρανοί διαπραγματευτές θα τηρήσουν μια πιο εποικοδομητική στάση και θα λάβουν υπόψη την πραγματικότητα».

ειδήσεις τώραΡωσίαΟυκρανίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνπόλεμοςΒλαντίμιρ Πούτιν