Κόσμος|07.03.2022 22:00

Ζελένσκι για διαπραγματεύσεις με Ρωσία: «Όχι» σε τελεσίγραφα, έχουμε πιθανές λύσεις

Newsroom

Ο τρίτος γύρος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας ολοκληρώθηκε, ανακοίνωσε η ρωσική πρεσβεία στο Μινσκ, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το Tass.

Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, μιλώντας στο κανάλι ABC, ανέφερε ότι διαθέτει «πιθανές λύσεις» γι' αυτά που ζητάει η Ρωσία.

«Οι θέσεις του Πούτιν αποτελούν τελεσίγραφο και εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε τελεσίγραφα. Έχουμε, όμως, πιθανές λύσεις για τα τρία σημεία που ζητάει η Ρωσία. Θα πρέπει όμως ο Βλαντιμίρ Πούτιν να ξεκινήσει διάλογο. Βρίσκεται σε μια ''φούσκα'' και οι πληροφορίες που λαμβάνει κανείς δεν γνωρίζει πόσο αληθινές είναι», δήλωσε ο Ζελένσκι.

Παρακολουθήστε όλες τις εξελίξεις για τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία στο live blog του ethnos.gr 

Ομιλία Ζελένσκι την Τρίτη στους Βρετανούς βουλευτές

Στο μεταξύ, σημειώνεται πως ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θα μιλήσει την Τρίτη 8 Μαρτίου, στις 19.00 (ώρα Ελλάδας), στους Βρετανούς βουλευτές, μέσω βιντεοκλήσης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βουλής των Κοινοτήτων. 

«Όλοι οι βουλευτές θέλουν να ακούσουν τον πρόεδρο ο οποίος θα μιλήσει σε εμάς ζωντανά από την Ουκρανία. Αυτή είναι μια σημαντική ευκαιρία για τη Βουλή», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Λίντσεϊ Χόιλ.

διαπραγματεύσειςειδήσεις τώραΟυκρανίαΒολοντιμίρ ΖελένσκιπόλεμοςΡωσίαΒλαντίμιρ Πούτιν