Κόσμος|05.02.2019 15:14

BBC: Το καυτό παρασκήνιο της ελληνικής διαπραγμάτευσης το 2015

Newsroom

Τους καυτούς διαλόγους και το παρασκήνιο πίσω από τις κλειστές πόρτες της πολύωρης ελληνικής διαπραγμάτευσης (17 ώρες) το καλοκαίρι του 2015 αποκαλύπτει ντοκιμαντέρ του BBC. Ευρωπαίοι αξιωματούχοι θυμούνται τις κρίσιμες στιγμές της ελληνικής κρίσης με την Άνγκελα Μέρκελ, όπως αποκαλύπτουν, να είναι έτοιμη ακόμη και για το Brexit

Στο ντοκιμαντέρ γίνεται λεπτομερής καταγραφή των συνθηκών που επικρατούσαν σε διεθνές επίπεδο. Ακόμη, περιλαμβάνονται συνεντεύξεις με όλους τους πρωταγωνιστές.

Στο ντοκιμαντέρ ακόμη εξιστορούνται τα γεγονότα που ακολούθησαν την ανάληψη της εξουσίας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τον Ιανουάριο του 2015 και κυρίως το πρώτο επτάμηνο, όταν η Ελλάδα ήταν αντιμέτωπη με έξοδο από την ευρωζώνη και άτακτη χρεοκοπία.

Σύμφωνα με τον Φρανσουά Ολάντ, η Άνγκελα Μέρκελ είχε αποφασίσει να αφήσει την Ελλάδα να βγει από το ευρώ. Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής της 12ης Ιουλίου του 2015, μία εβδομάδα μετά το ελληνικό δημοψήφισμα που κράτησε 17 ώρες, δηλώνει στην κάμερα ότι η Καγκελάριος είχε απογοητευτεί από την άρνηση του Αλέξη Τσίπρα να αποδεχθεί τους όρους του νεότερου πακέτου διάσωσης που προσέφεραν στην Ελλάδα οι Ευρωπαίοι και γι' αυτό ήταν έτοιμη να αποδεχθεί το Grexit.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

διαπραγμάτευσηελληνική κρίσηBBC