Κόσμος|10.03.2022 14:00

Πόλεμος Ουκρανία: Επικοινωνίες Πούτιν με Μακρόν και Σολτς – Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου

Newsroom

Διπλωματική κινητικότητα παρατηρείται τις τελευταίες ώρες στο Ουκρανικό κι ενώ νέες αναφορές κάνουν λόγο για βομβαρδισμούς στη Μαριούπολη από ρωσικές δυνάμεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν και ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σολτς συζήτησαν την κατάσταση στην Ουκρανία σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, όπως αναφέρουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Δεν ήταν σαφές πότε πραγματοποιήθηκε η κλήση, σύμφωνα με το Reuters.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της γερμανικής κυβέρνησης, οι δύο Ευρωπαίοι ηγέτες δήλωσαν επίσης στον Ρώσο πρόεδρο σήμερα ότι οποιαδήποτε λύση στον πόλεμο στην Ουκρανία θα πρέπει να προέλθει από «διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία», πρόσθεσε ο αξιωματούχος.

«Οι κ. Μακρόν και Σολτς επέμειναν στο γεγονός ότι οποιαδήποτε λύση σε αυτήν την κρίση θα πρέπει να προέλθει από διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Ρωσία», δήλωσε η πηγή αυτή της γερμανικής κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι κατά την συνομιλία τους οι δύο δυτικοί ηγέτες «αξίωσαν» επίσης «από την Ρωσία άμεση εκεχειρία» στην Ουκρανία.

Η είδηση για την τηλεφωνική επικοινωνία ήρθε λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης του Σεργκέι Λαβρόφ και του Ντιμίτρο Κουλέμπα στην Αττάλεια της Τουρκίας η οποία απέβη άκαρπη.

Βλαντίμιρ ΠούτινΤουρκίαΟυκρανίαπόλεμοςΌλαφ ΣολτςΕμανουέλ ΜακρόνΡωσίαειδήσεις τώρα