Πόλεμος στην Ουκρανία: H Ρωσία έχει εκτοξεύσει 328 πυραύλους Κρουζ - Περικυκλώνουν την Οδησσό από τρεις πλευρές
NewsroomΟ αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε την Παρασκευή πως η Ρωσία έχει εκτοξεύσει 328 πυραύλους τύπου Κρουζ εναντίον ουκρανικών πόλεων, κωμοπόλεων και χωριών από την αρχή της εισβολής της στις 24 Φεβρουαρίου.
«Αυτό το αιματηρό έγκλημα του καθεστώτος του (ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ) Πούτιν είναι μια κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου», υπογράμμισε σε καταχώρισή του στο Ίντερνετ ο στρατηγός Βαλέρι Ζαλούζνι. Η Ρωσία έχει αρνηθεί ότι στοχοποιεί αμάχους στη διάρκεια αυτού που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρησή» της στην Ουκρανία.
Δήμαρχος Οδησσού: Ενδέχεται να περικυκλώσουν την πόλη από τρεις πλευρές
Ο δήμαρχος της Οδησσού δήλωσε σήμερα ότι ρωσικές δυνάμεις ενδέχεται σύντομα να περικυκλώσουν τη νότια ουκρανική πόλη-λιμάνι από τρεις πλευρές.
Ο δήμαρχος Γκενάντι Τρουχνάνοφ ισχρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις θα επιδιώξουν να προελάσουν από εδάφη που έχουν καταλάβει στην περιοχή Μικολάγιφ της Ουκρανίας προς την περιοχή της Υπερδνειστερίας που ελέγχεται από αυτονομιστές της Μολδαβίας, όπου εδρεύουν ρωσικά στρατεύματα. Μια τέτοια κίνηση μπορεί να αποκόψει την Οδησσό από την υπόλοιπη Ουκρανία. «Επίσης, πιστεύουμε ότι ενώ αυτό συμβαίνει, ρωσικά αποβατικά πλοία ενδέχεται να μας περικυκλώσουν από τη θάλασσα», πρόσθεσε ο δήμαρχος.
- Η εβδομάδα που «ράγισε» τη Δύση: Οι απειλές Τραμπ για τη Γροιλανδία και το τέλος όσων ξέραμε
- Ποινή φυλάκισης στη διευθύντρια που φίμωσε μαθητή - «Αν τον έβλεπα να δυσανασχετεί δεν θα το έκανα»
- Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή που ο άντρας παρασύρει με το αμάξι του την υπάλληλο των ΕΛΤΑ - Πώς ξεκίνησαν όλα
- «Νομίζω ότι μόλις δολοφόνησα δύο ανθρώπους»: Υπνοβάτης οδήγησε 20χλμ., σκότωσε με λοστό και αθωώθηκε