Κόσμος|14.03.2022 14:39

Πόλεμος στην Ουκρανία - Κρεμλίνο: Ο Πούτιν έχει ζητήσει από τον στρατό να μην χτυπά μεγάλες πόλεις - Κανένα αίτημα στην Κίνα

Newsroom

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλάντιμιρ Πούτιν έχει ζητήσει από το υπουργείο Άμυνας της χώρας του να μην εισβάλει ο στρατός και να μην γίνονται επιθέσεις σε πόλεις με μεγάλο πληθυσμό, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ σε νέες δηλώσεις του χαρακτήρισε «τραγωδία» την επίθεση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων περιοχή των ρωσόφωνων αυτονομιστών του Ντονέτσκ, καθώς σύμφωνα με το Κρεμλίνο ουκρανικός πύραυλος σκότωσε πάνω από 15 ανθρώπους. Πρόσθεσε ότι πρόκειται για επίθεση της Ουκρανίας εναντίον αμάχων. Ο κ. Πεσκόφ πρόσθεσε μάλιστα ότι «τα αφεντικά της Ουκρανίας στην άλλη πλευρά του ωκεανού δίνουν εντολές στον ουκρανικό στρατό».

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι περίπου 200.000 Ρώσοι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους για να αναζητήσουν καταφύγιο στο εξωτερικό - στερώντας από τη χώρα νέα μυαλά και ταλέντα.

Η Μόσχα δεν έχει ζητήσει από την Κίνα στρατιωτική βοήθεια για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου διέψευσε και τα αμερικανικά δημοσιεύματα τα οποία υποστήριζαν ότι σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους η Ρωσία έχει ζητήσει από την Κίνα στρατιωτικό εξοπλισμό για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Η Ρωσία δεν έχει ζητήσει στρατιωτική βοήθεια από την Κίνα και διαθέτει επαρκή στρατιωτική ισχύ για να εκπληρώσει όλους τους στόχους της στην Ουκρανία εγκαίρως και πλήρως», ανακοίνωσε ο Πεσκόφ.

πόλεμοςΡωσίαΚίναΒλαντίμιρ Πούτινειδήσεις τώραΟυκρανία