Κόσμος|15.03.2022 22:02

Πόλεμος στην Ουκρανία: Υπάρχει χώρος για συμβιβασμό στις διαπραγματεύσεις δηλώνει σύμβουλος Ζελένσκι

Newsroom

Διακόπηκαν για σήμερα οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ουκρανία και Ρωσία ενώ ο πόλεμος μαίνεται για 20η ημέρα με εκπροσώπους του Κιέβου να διαβλέπουν περιθώριο συμβιβασμού.

«Ας συνεχίσουμε αύριο. Μια πολύ δύσκολη διαδικασία διαπραγμάτευσης. Υπάρχουν θεμελιώδεις αντιφάσεις. Αλλά υπάρχει σίγουρα περιθώριο για συμβιβασμό. Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, οι εργασίες θα συνεχιστούν σε υποομάδες», ανέφερε ο σύμβουλος του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, Μικάιλο Ποντολιάκ σε ανάρτησή του στο twitter.

«Η Ρωσία μαλακώνει τη στάση της»

Παράλληλα όπως δήλωσε ο ανώτερος σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας Ihor Zhovka, η Ρωσία έχει μαλακώσει τη στάση της στις συνομιλίες για μια πιθανή διευθέτηση με την Ουκρανία.

Μάλιστα σημείωσε ότι οι συνομιλίες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών εκπροσώπων έχουν γίνει «πιο εποικοδομητικές».

Είπε ότι η Μόσχα είχε αλλάξει τόνο και σταμάτησε να απαιτεί την παράδοση της Ουκρανίας - κάτι στο οποίο η Ρωσία είχε επιμείνει κατά τη διάρκεια προηγούμενων συνομιλιών.

Ο κ. Zhovka δήλωσε ότι οι Ουκρανοί εκπρόσωποι αισθάνονται "συγκρατημένα αισιόδοξοι" μετά τις συνομιλίες, προσθέτοντας ότι θα ήταν απαραίτητο να συναντηθούν Ζελένσκι και Πούτιν προκειμένου να σημειωθεί σημαντική πρόοδος.

πόλεμοςΡωσίαΒολοντιμίρ ΖελένσκιΒλαντίμιρ ΠούτινΟυκρανίαειδήσεις τώραδιαπραγματεύσεις