Κόσμος|16.03.2022 16:44

Πούτιν: Όλος ο πλανήτης πληρώνει τις πράξεις της Δύσης

Newsroom

Σε νέες δηλώσεις προχώρησε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, προκαλώντας και πάλι τις εντυπώσεις, αφού παρουσίασε τη χώρα του ως θύμα και όχι ως εισβολέα σε άλλη χώρα.

«Όλος ο πλανήτης πληρώνει τις φιλοδοξίες της Δύσης», δήλωσε την Τετάρτη ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι η Δύση ωθεί την Ουκρανία να συνεχιστεί η αιματοχυσία, παρέχοντας στο Κίεβο όπλα.

Η Ουκρανία με τη στήριξη των Δυτικών δυνάμεων οργάνωσε την επίθεση κατά της Ρωσίας, τόνισε. Αναφερόμενος στις κυρώσεις, τόνισε ότι η Δύση ήθελε απλά ένα λόγο για να επιβάλει κυρώσεις εις βάρος της Μόσχας.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε επίσης ότι δεν θέλει να καταλάβει την Ουκρανία, ότι η χώρα θα μπορούσε στο μέλλον να αποκτήσει πυρηνικά όπλα και πως ο ίδιος θα αποζημιώσει τις ξένες επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να μείνουν στη Ρωσία.

«Η παρουσία των στρατευμάτων μας κοντά στο Κίεβο, δεν σημαίνει πως θέλουμε να καταλάβουμε την Ουκρανία», είπε χαρακτηριστικά.
Ισχυρίστηκε ακόμα ότι οι περισσότερες χώρες δεν υποστηρίζουν τις κυρώσεις σε βάρος της χώρα του και παρομοίασε τις πράξεις της Δύσης με το πογκρόμ της Γερμανίας εναντίον των εβραίων την δεκαετία του ’30.

Μιλώντας για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως η Ουκρανία δεν θα λειτουργήσει ποτέ ως βάση για να απειληθεί η Ρωσία. «Θα διασφαλίσουμε αξιόπιστα την ασφάλεια της Ρωσίας, του λαού μας και δεν θα επιτρέψουμε ποτέ στην Ουκρανία να χρησιμεύσει ως εφαλτήριο για επιθετικές ενέργειες εναντίον της χώρας μας».

Ο Ρώσος πρόεδρος σημείωσε επίσης ότι η Ρωσία είναι έτοιμη να συζητήσει το θέμα του ουδέτερου καθεστώτος της Ουκρανίας, την αποστρατικοποίηση και την αποναζιστικοποίησή της.

πόλεμοςειδήσεις τώραΡωσίαΟυκρανίαΒλαντίμιρ Πούτιν