Κόσμος|17.03.2022 13:01

Πόλεμος Ουκρανία: Άντεξε το καταφύγιο κάτω από το θέατρο στη Μαριούπολη - Απεγκλωβίζονται άνθρωποι

Newsroom

Σε εξέλιξη είναι η επιχείρηση απεγκλωβισμού πολιτών από το θέατρο της Μαριούπολης όπου είχαν βρει καταφύγιο περισσότερα από 1.000 άτομα όταν και χτυπήθηκε από τις ρωσικές βόμβες την Τετάρτη. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το κτίριο φαίνεται να άντεξε το χτύπημα και ήδη οι πολίτες έχουν αρχίσει να απομακρύνονται.

Αξιωματούχος από την Ουκρανία εξήγησε, για την ακρίβεια, πως οι Αρχές απομακρύνουν τον κόσμο από τα ερείπια.

Μιλώντας στο BBC ο βουλευτής Ντίτρο Γκούριν, του οποίου οι γονείς είναι παγιδευμένοι στην πολιορκημένη πόλη, είπε: «Το κτίριο έχει καταστραφεί. Περισσότεροι από 1.000 γυναίκες και παιδιά είχαν βρει καταφύγιο στο υπόγειο. Πριν από λίγα λεπτά είχαμε μια πληροφορία ότι το καταφύγιο άντεξε και άνθρωποι εκεί επέζησαν. Δεν γνωρίζουμε ακόμη αν έχουμε τραυματίσει ή σκοτώσει ανθρώπους. Αλλά φαίνεται ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν επιζήσει και είναι καλά», αναφέρει ο ίδιος.

Δορυφορική εικόνα που τράβηξε η αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies πριν από δύο ημέρες, δείχνει τη λέξη «παιδιά» να αναγράφεται με μεγάλα λευκά γράμματα στα ρωσικά, στο μπροστινό και το πίσω μέρος του θεάτρου της Μαριούπολης.

Ωστόσο αυτό δεν σταμάτησε τους υπευθύνους από το να εξαπολύσουν μια τέτοια επίθεση κατά αθώων.

Ο δήμος της Μαριούπολης δημοσιοποίησε από τη δική του πλευρά στην πλατφόρμα Telegram φωτογραφία που δείχνει το κεντρικό τμήμα του θεάτρου εντελώς κατεστραμμένο, με μια λευκή στήλη καπνού να υψώνεται από τα συντρίμμια.

πόλεμοςΜαριούποληΟυκρανίαΡωσίαειδήσεις