Κόσμος|22.03.2022 14:50

Τουρκία – Δημοσκόπηση: Πτώση ρεκόρ για το AKP

Μαρία Ζαχαράκη

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της Έκθεσης για την Τουρκία, το ποσοστό ψήφων του AKP μειώθηκε στο 23,9%, μόλις 2 μονάδες διαφορά από το CHP, που βρίσκεται στο 21,5%. Ο επικεφαλής της εταιρείας δημοσκοπήσεων, Τζαν Σελτσουκί, δήλωσε ότι το χάσμα μεταξύ AKP και CHP κλείνει σταδιακά.

«Το γεγονός ότι το ποσοστό ψήφου του AK Party και του CHP μειώθηκε κατά 2 μονάδες είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός. Είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τη διαφορά να μειώνεται τόσο πολύ», είπε.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, η Συμμαχία του Έθνους της αντιπολίτευσης περνά τη κυβερνώσα Λαϊκή Συμμαχία με 33,1% έναντι 30%.

«Τα προβλήματα δεν πρόκειται να λυθούν τον Απρίλιο. Ο αντίκτυπος της κρίσης Ρωσίας-Ουκρανίας στην αλυσίδα εφοδιασμού και τις τιμές των εμπορευμάτων έχει καταστήσει μη βιώσιμα τα προβλήματα στην Τουρκία. Έρχονται πολύ πιο δύσκολες μέρες για τη Λαϊκή Συμμαχία. Ο λόγος είναι ότι δεν υπάρχει οικονομική λύση. Δεν ξέρω αν το χάσμα θα διευρυνθεί, αλλά νομίζω ότι θα είναι μόνιμο το επόμενο διάστημα», δήλωσε ο Τζαν Σελτσουκί.

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνδημοσκόπησηΤουρκία