Κόσμος|23.03.2022 13:30

Λονδίνο: Διαρροή αερίου σε πάρκο - Άνθρωποι με αναπνευστικά προβλήματα

Newsroom

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λονδίνο, μετά από διαρροή αερίου στο Ολυμπιακό Πάρκο «Βασίλισσα Ελισάβετ». Στο σημείο κλήθηκε η υπηρεσία Πρώτων Βοηθειών για την αντιμετώπιση πολλών περιστατικών με αναπνευστικές δυσκολίες.

Από πλευράς του, το Ολυμπιακό Πάρκο ανακοίνωσε ότι υπήρξε περιστατικό με διαρροή αερίου στο Υδάτινο Κέντρο και είναι αρκετοί οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Η περιοχή του συμβάντος έχει αποκλειστεί από τις Αρχές και στο σημείο βρίσκονται 20 ασθενοφόρα και τρία πυροσβεστικά οχήματα.

Εκπρόσωπος της Σκότλαντ Γιαρντ είπε: «Οι αξιωματικοί ειδοποιήθηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου στις 9:53 π.μ. την Τετάρτη για διαρροή επιβλαβών αναθυμιάσεων στο Υδάτινο Κέντρο στο Πάρκο Βασίλισσα Ελισάβετ».

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για το εν λόγω συμβάν, με την αιτία της διαρροής να είναι προς το παρόν άγνωστη.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία, πάντως, ανακοίνωσε ότι το περιστατικό αφορά σε διαρροή τοξικού καπνού.

Επίσης, η London Legacy Development Corporation (LLDC) που διαχειρίζεται το Ολυμπιακό Πάρκο ανακοίνωσε ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 10:00 GMT (12:00 ώρα Ελλάδος) και ότι η περιοχή αποκλείστηκε και εκκενώθηκε.

«Συνεργαζόμαστε στενά με τις υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών που βρίσκονται επί τόπου. Αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων με αναπνευστικές δυσκολίες που περιθάλπονται από την Υπηρεσία Ασθενοφόρων του Λονδίνου».

Τέλος, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν ζήτησε από τον κόσμο να αποφεύγει την περιοχή, επισημαίνοντας παράλληλα ότι βρίσκεται σε «στενή επικοινωνία με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης που αντιμετωπίζουν το περιστατικό».

ασθενοφόραδιαρροήΛονδίνοειδήσεις τώρα