Κόσμος|23.03.2022 21:03

Πόλεμος στην Ουκρανία: Το OPEN στο μαρτυρικό Μικολάιβ - Οι κάτοικοι δεν εγκαταλείπουν

Newsroom

Από απανωτά στρατιωτικά χτυπήματα και σφυροκοπήματα πλήττεται τις τελευταίες μέρες το Μικολάιβ, κατά την 28η μέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Τις συγκλονιστικές εικόνες κατέγραψαν ο Παναγιώτης Λιανός και ο Μπάμπης Γεωργάτος ενώ η Γεωργία Λαγού μεταφέρει το κλίμα από την πόλη περιγράφοντας τις δραματικές στιγμές.

Η ουκρανική πόλη έχει μετατραπεί σε κρανίου τόπος, με τα χωριά της να έχουν ισοπεδωθεί και τις μάχες να μαίνονται. Σήμερα το απόγευμα, οι σειρήνες ήχησαν και όλοι έσπευσαν στα καταφύγια. Το OPEN βρέθηκε σε ξενοδοχείο που βομβαρδίστηκε πριν δύο μέρες και ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα.

Η εικόνα του ξενοδοχείου είναι χαρακτηριστική της απόλυτης καταστροφής που «κυριαρχεί» σε πολλές πόλεις της Ουκρανίας από τη μέρα που η Ρωσία έστειλε στρατιωτικές δυνάμεις για «ειδική επιχείρηση». Οι δρόμοι τριγύρω έχουν «καλυφτεί» με μπάζα, ενώ παντού φαίνονται κατεστραμμένα σπίτια.

Η δημοσιογράφος του OPEN, Γεωργία Λαγού, μεταδίδει πως οι κάτοικοι του Μικολάιβ δεν εγκαταλείπουν και αντιστέκονται με τον όποιο τρόπο. Στη συγκεκριμένη περιοχή, μάλιστα, αρκετά χωριά έχουν υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή και οι άνθρωποι ζουν στα καταφύγια επί σειρά ημερών.

Σημειώνεται, παράλληλα, πως τα ρωσικά στρατεύματα ακόμα και σήμερα προσπαθώντας να κινηθούν προς την Οδησσό, σύμφωνα με τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών.

Open TVΒλαντίμιρ ΠούτινθάνατοιΟυκρανίαOPENειδήσεις τώραΡωσίαπόλεμος