Κόσμος|25.03.2022 09:30

Ντράγκι: «Θα επανενεργοποιήσουμε την ομάδα Τουρκίας, Γαλλίας και Ιταλίας»

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, δήλωσε ότι η συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πήγε καλά και ότι η Τουρκία, η Γαλλία και η Ιταλία αποφάσισαν να θέσουν ξανά σε λειτουργία την πλατφόρμα συνεργασίας και ότι οι τρεις χώρες θα έχουν σύντομα μία τριμερή συνάντηση.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, ο οποίος βρέθηκε στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσει τη σύνοδο κορυφής των ηγετών του ΝΑΤΟ, τη σύνοδο της G7 και τη σύνοδο των Ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο ότι «η συνάντηση με τον Ερντογάν πήγε καλά. Μία από τις πλατφόρμες συνεργασίας που δημιουργήθηκε με τα χρόνια και στη συνέχεια διακόπηκε ήταν η ομάδα μεταξύ Τουρκίας, Γαλλίας και Ιταλίας. Αποφασίσαμε να επανεργοποιηθούμε οι τρεις χώρες. Σύντομα θα έχουμε συνάντηση με τις τρεις χώρες».

Ερωτηθείς σχετικά με το σχέδιο του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να στραφεί σε ρωσικά ρούβλια για πληρωμές πωλήσεων φυσικού αερίου, ο Ντράγκι είπε: «Αυτό είναι βασικά μια παραβίαση της σύμβασης. Το βλέπουμε ως παραβίαση υφιστάμενων συμβολαίων».

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώραΜάριο Ντράγκι