Κορονοϊός - Νότια Κορέα: Ξεπέρασαν τα 12 εκατομμύρια τα κρούσματα κορονοϊού
NewsroomΣυνολικά 187.213 κρούσματα κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν σε 24 ώρες, ως τα μεσάνυχτα της Κυριακής στην Κορέα και υπέκυψαν 287 ασθενείς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19, σύμφωνα με ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ελέγχου και Πρόληψης Νόσων της χώρας (KCDA).
Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη Νότια Κορέα έφθασε τους 15.186 νεκρούς επί συνόλου 12.162.232 μολύνσεων, κατά την KCDA. Ο δείκτης θνητότητας παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,13%.
Ο αριθμός των κρουσμάτων υποχώρησε σε σύγκριση με την προηγουμένη ημέρα, όταν επιβεβαιώθηκαν 318.130, εν μέρει εξαιτίας του ότι έγιναν λιγότερα τεστ το Σαββατοκύριακο.
Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι το τρέχον κύμα της πανδημίας, που αποδίδεται στην πιο μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον, θα κορυφωθεί εντός Μαρτίου.
Ο αριθμός των ασθενών με την COVID-19 οι οποίοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση, δείκτης - κλειδί, αυξήθηκε στους 1.273 (+57 σε 24 ώρες).
Έχει εμβολιαστεί πλήρως το 86,7% του πληθυσμού των 52 εκατομμυρίων κατοίκων της Νότιας Κορέας, ενώ το 63,6% έχει λάβει αναμνηστική δόση κατά τα επίσημα δεδομένα.
- Το ethnos.gr στην Ψάθα: Καμένα σπίτια, συνεχείς αναζωπυρώσεις και νύχτα αγωνίας
- Η ιστορία του Δανού πιλότου που σκοτώθηκε στην Ψάθα - Είχε 9.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του
- Από ήρωας πρόσφυγας, κατηγορούμενος για τη δολοφονία της Βρετανίδας στην Κυψέλη - Το προφίλ του 26χρονου
- Η τεχνητή νοημοσύνη στο στόχαστρο: Γιατί τα data centers έγιναν πολεμικός στόχος