Κόσμος|28.03.2022 21:50

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Τσετσένος Καντίροφ βρίσκεται στη Μαριούπολη σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ

Newsroom

Στην κατεστραμμένη Μαριούπολη της Ουκρανίας βρίσκεται ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ, στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το AFP επικαλούμενο ρωσικά ΜΜΕ. Ο Καντίροφ μεταφέρθηκε στην πόλη -η οποία σύμφωνα με τον δήμαρχό της έχει παραδοθεί στα ρωσικά στρατεύματα-, προκειμένου να κινητοποιήσει τα στρατεύματά του, που συμμετέχουν στην επίθεση.

«Ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ βρίσκεται στη Μαριούπολη για να ενισχύσει το ηθικό των μαχητών μας», δήλωσε ο Ακμέντ Ντουντάγιεφ, ένας από τους στενότερους συνεργάτες του Καντίροφ, μεταδίδει το AFP, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Το RIA Novosti δημοσίευσε μια φωτογραφία στην οποία διακρίνεται ο Καντίροφ να ποζάρει εν μέσω τριάντα ένοπλων ανδρών, μέσα σε έναν κλειστό χώρο, δηλώνοντας πως το στιγμιότυπο τραβήχτηκε στη Μαριούπολη.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, η ρωσική τηλεόραση πρόβαλε, από την άλλη, εικόνες που δείχνουν μια συνάντηση μεταξύ του Καντίροφ και ενός άνδρα που παρουσιάστηκε ως ένας Ρώσος στρατηγός, ο Αντρέι Μορντβίτσεφ, ο οποίος σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό έχει σκοτωθεί

ΡωσίαπόλεμοςΒλαντίμιρ ΠούτινΜαριούποληΟυκρανίαειδήσεις τώρα