Μαριούπολη: Συνομιλία Μακρόν-Πούτιν για εκκένωση της πόλης
NewsroomΟ πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στις 16.30 (17.30 ώρα Ελλάδος), ανακοίνωσε η γαλλική προεδρία, με κύριο θέμα την ανθρωπιστική επιχείρηση εκκένωσης της πολιορκημένης Μαριούπολης που οργανώνεται από την Γαλλία, την Ελλάδα και την Τουρκία.
Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε ότι θέλει να συζητήσει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν «τη διασφάλιση της ανθρωπιστικής επιχείρησης στην Μαριούπολη», διευκρινίζοντας ότι ο στόχος είναι αυτή «να ξεκινήσει εντός των επομένων ημερών» και προσάπτοντας στην Ρωσία «μη τήρηση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».
Ουκρανοί και Ρώσοι διαπραγματευτές έχουν συνομιλίες στην Τουρκία στην πρώτη τετ-α-τετ συνάντησή τους εδώ και τρεις εβδομάδες, με το Κίεβο να ζητεί κατάπαυση του πυρός χωρίς να κάνει υποχωρήσεις ως προς την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία της Ουκρανίας.
- Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»
- Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική
- Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού
- «Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα