Κόσμος|29.03.2022 15:32

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον 3 οι νεκροί από τη ρωσική ρουκέτα στο Μικολάιβ

Newsroom

Ρωσική ρουκέτα έπληξε νωρίτερα την Τρίτη το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης στο Μικολάιβ της Ουκρανίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 22, σύμφωνα στοιχεία των τοπικών Αρχών. Την ίδια ώρα, οι διασώστες ανέσυραν 18 εκ των τραυματιών από τα συντρίμμια. Παράλληλα οι επιχειρήσεις συνεχίζονται, όπως γνωστοποιεί η ουκρανική υπηρεσία άμεσης βοήθειας.

Το κτίριο έχει υποστεί μεγάλες ζημιές, με φωτογραφία που αναρτήθηκε από τον τοπικό κυβερνήτη Βιτάλι Κιμ να απεικονίζει μια μεγάλη τρύπα στο πλάι του. Στο σημείο -το οποίο έχει αποκλειστεί- έχουν σπεύσει ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα. «Κατέστρεψαν το μισό κτίριο», λέει χαρακτηριστικά ο Κιμ.

Ο ίδιος πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το πλήγμα έχει ένα θετικό στοιχείο: δείχνει ότι η Ρωσία έχει παραιτηθεί από την προσπάθεια να καταλάβει την πόλη.

Αγωνία για τους αμάχους στη Μαριούπολη

Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού κάνει έκκληση στην Ουκρανία και στη Ρωσία για να καταλήξουν σε ξεκάθαρη συμφωνία αναφορικά με την ασφαλή εκκένωση των αμάχων από την Μαριούπολη, καθώς οι ζωτικές προμήθειες στην πόλη που πολιορκείται εδώ και σχεδόν έναν μήνα έχουν σχεδόν εξαντληθεί εντελώς.

Σημειώνεται ότι δήμαρχος της πόλης Μαριούπολη δήλωσε την Δευτέρα ότι η πόλη πλέον βρίσκεται «στα χέρια των κατακτητών». Παράλληλα, ο Βαντίμ Μποϊτσένκο ζήτησε την πλήρη εκκένωση του εναπομείναντος πληθυσμού της Μαριούπολης, η οποία είχε πληθυσμό πάνω από 400.000 κατοίκους.

Λίγη ώρα αργότερα, κυκλοφόρησε βίντεο στο Διαδίκτυο που φαίνεται να απεικονίζει Τσετσένους μαχητές να υψώνουν τη σημαία της Τσετσενίας στο κέντρο της πόλης. Στην κατεστραμμένη Μαριούπολη της Ουκρανίας βρίσκεται ο Τσετσένος ηγέτης Ραμζάν Καντίροφ, στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως μεταδίδει το AFP επικαλούμενο ρωσικά ΜΜΕ. Ο Καντίροφ μεταφέρθηκε στην πόλη, προκειμένου να κινητοποιήσει τα στρατεύματά του, που συμμετέχουν στην επίθεση.

Ρωσίατραυματίεςπόλεμοςνεκροίειδήσεις τώραΒλαντίμιρ ΠούτινθάνατοιΟυκρανία