Κόσμος|10.04.2022 21:40

Ισπανία: Επιχειρηματίας είχε παράνομη συλλογή με περισσότερα από 1.000 ταριχευμένα ζώα – Μερικά εξ αυτών έχουν εξαφανιστεί

Newsroom

Η Ισπανική Πολιτοφυλακή αναφέρει ότι διεξάγει έρευνα για έναν επιχειρηματία στην ανατολική περιοχή της Βαλένθια, ο οποίος κατείχε μια ιδιωτική συλλογή ταριχευμάτων με περισσότερα από 1.000 ταριχευμένα ζώα, εκ των οποίων λίγο περισσότερα από 400 από προστατευόμενα είδη και τουλάχιστον ένα δείγμα ενός βορειοαφρικανικού όρυγα, που έχει ήδη εξαφανιστεί.

Έσοδα μαμούθ στη μαύρη αγορά

Η συλλογή θα μπορούσε να αποφέρει 29 εκατ. ευρώ (31,5 εκατ. δολάρια) στη μαύρη αγορά, ανέφερε την Κυριακή σε ανακοίνωσή της η Πολιτοφυλακή, προσθέτοντας ότι ο ιδιοκτήτης της θα μπορούσε να κατηγορηθεί για παράνομη διακίνηση και άλλα εγκλήματα κατά του περιβάλλοντος.

Είπε ότι το εύρημα ήταν το μεγαλύτερο από τα προστατευόμενα ταριχευμένα δείγματα στην Ισπανία, σύμφωνα με το Associated Press.

Οι ερευνητές βρήκαν τα βαλσαμωμένα ζώα σε δύο αποθήκες που εκτείνονται σε 50.000 τετραγωνικά μέτρα στα περίχωρα της Betera, μιας μικρής πόλης βόρεια της ανατολικής παραλιακής πόλης Βαλένθια.

Από τα 1.090 βαλσαμωμένα ζώα που βρέθηκαν, τα 405 ανήκαν σε δείγματα που προστατεύονται από τη σύμβαση CITES για την προστασία της άγριας ζωής.

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν η όρυξ με τη λεπιδόνα, γνωστή και ως όρυξ της Σαχάρας, την οποία η Διεθνής Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, ή IUCN, κήρυξε εξαφανισμένη στη φύση το 2000, και τουλάχιστον δύο ακόμη είδη που έχουν σχεδόν εξαφανιστεί: η addax, ή λευκή αντιλόπη, που κατάγεται αρχικά από την έρημο Σαχάρα και η τίγρη της Βεγγάλης.

Οι πράκτορες κατέγραψαν επίσης ταριχευμένα δείγματα τσιτάχ, λεοπάρδαλης, λιονταριού, λύγκας, πολικής αρκούδας, πάνθηρα του χιονιού και λευκού ρινόκερου, μεταξύ άλλων, καθώς και 198 μεγάλους χαυλιόδοντες από ελεφαντόδοντο από ελέφαντες.

Η Πολιτοφυλακή δήλωσε ότι θα διερευνήσει αν υπάρχουν έγγραφα που να δικαιολογούν την ιδιοκτησία της συλλογής.

ειδήσεις τώραΙσπανίαζώασυλλογή