Κόσμος|14.04.2022 23:47

Σανγκάη: Χωρίς τη δυνατότητα να πλυθούν, με ελάχιστο φαγητό και στοιβαγμένοι στα κέντρα καραντίνας

Newsroom

Νέες ανατριχιαστικές εικόνες από τη Σανγκάη έρχονται στην επιφάνεια στα social media.

Επί τρεις εβδομάδες οι κάτοικοι της πρωτεύουσας της Κίνας βρίσκονται αντιμέτωποι με τους ακραίους περιορισμούς στις μετακινήσεις τους, τις ελλείψεις προϊόντων στα ράφια των σούπερ μάρκετ αλλά και την άγρια καταστολή των αρχών.

Τα αυστηρά μέτρα επιβάλλονται στο όνομα  του περιορισμού εξάπλωσης του νέου κύματος της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού ενώ, οι ελλείψεις, η αυστηρότητα και η αγριότητα δημιουργούν οργή στους πολίτες που συγκρούονται με τις αρχές στους δρόμους της πόλης των 25 εκατομμυρίων κατοίκων.

Οι άνδρες των αρχών χτυπάνε και τραβάνε από τα πόδια τους διαμαρτυρόμενους πολίτες, οι οποίοι ασφυκτιούν από την αυταρχικότητα. Ακολουθούν συλλήψεις. Τα σπίτια μετατρέπονται με το ζόρι σε κέντρα covid, κατοικίδια απομακρύνονται από τους ιδιοκτήτες τους και θανατώνονται ενώ, μικρά παιδιά χωρίζονται από τους γονείς τους.

Ολοένα και πιο εφιαλτική η κατάσταση

Ο πρόεδρος της χώρας, Σι Τζινπίνγκ, υπερασπίζεται τον αυταρχισμό δηλώνοντας ότι η χώρα θα πρέπει να επιμείνει στην πολιτική «μηδενικής ανοχής» στην εξάπλωση της πανδημίας. Ταυτόχρονα, βίντεο που κυκλοφόρησε από το Reuters δείχνει τις άθλιες συνθήκες σε ένα από τα «κέντρα καραντίνας», όπου οι συνθήκες διαβίωσης είναι εφιαλτικές.

Εκατοντάδες άνθρωποι είναι στοιβαγμένοι μέσα στο κέντρο το οποίο έχει μόλις τέσσερις τουαλέτες. Σύμφωνα με καταγγελία ασθενή, το πρωινό τους είναι σκέτο ψωμί, ενώ δεν υπάρχει η δυνατότητα να πλυθούν.

Κίναπανδημίακαραντίναειδήσεις τώραΣανγκάηΚορονοϊός