Κόσμος|15.04.2022 22:54

Στη Μαριούπολη οι Ρώσοι δεν αφήνουν να γίνει η ταφή θυμάτων για να κρύψουν τα εγκλήματα πολέμου, υποστηρίζουν Ουκρανοί

Newsroom

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης υποστηρίζει πως τα ρωσικά στρατεύματα αρχίζουν να ξεθάβουν τις σορούς των θυμάτων που είναι θαμμένα στις αυλές των πολυκατοικιών, προκειμένου, όπως λέει, να «καλύψει εγκλήματα πολέμου».

Πιο συγκεκριμένα, αξιωματούχοι της πόλης, σε ανάρτηση τους στο Telegram, σχολιάζουν πως Ρώσοι κατακτητές αρνούνται να αφήσουν τους κατοίκους να θάψουν πολίτες που φέρεται να έχουν πέσει νεκροί από τα στρατεύματα του εχθρού.

«Είναι άγνωστο γιατί θα γίνει η εκταφή και πού θα σταλούν οι σοροί», λένε οι Ουκρανοί, οι οποίοι θεωρούν ότι η Ρωσία προσπαθεί να κρύψει στοιχεία για πιθανά εγκλήματα πολέμου στην πολιορκημένη περιοχή. «Αλλά δεν θα τα καταφέρουν, όλος ο κόσμος καταγράφει ήδη τα πολυάριθμα εγκλήματα του ρωσικού στρατού στη Μαριούπολη», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος της πόλης, Βαντίμ Μποϊτσένκο, μάλιστα, σε δηλώσεις που έκανε στο BBC σχολίασε: «Καθαρίζουν τα εγκλήματά τους μετά τη δημοσιότητα που πήραν όσα συνέβησαν στη Μπούκα και το Ιρπίν. Καθαρίζουν τα σώματα αμάχων που σκοτώθηκαν από εχθρικά όπλα, εχθρικά αεροπλάνα».

Σημειώνεται πως, σύμφωνα με την Ουκρανία, υπάρχουν 13 κινητά κρεματόρια στη Μαριούπολη.

ΜαριούποληΡωσίαΟυκρανίαπόλεμοςΒλαντίμιρ Πούτινεγκλήματα πολέμουειδήσεις τώρα