Κόσμος|16.04.2022 14:57

Απίστευτο σκηνικό έντασης με τον Έντι Ράμα σε αεροπλάνο - Τον κατέβασαν για να τον πείσουν να βάλει μάσκα για τον κορονοϊό

Newsroom

Στιγμές έντασης φαίνεται να προκάλεσε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας μέσα σε αεροπλάνο, με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από την αστυνομία. Τι γράφουν γερμανικά μέσα για τον Έντι Ράμα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με άτομα που θα ταξίδευαν μαζί του, ο Έντι Ράμα φαίνεται να αρνήθηκε σθεναρά να φορέσει ιατρική προστατευτική μάσκα στις αρχές Δεκεμβρίου, πριν την αναχώρηση ενός αεροσκάφους της Lufthansa από τη Φρανκφούρτη για το Ντιτρόιτ. Μάλιστα, το πλήρωμα καμπίνας αναγκάστηκε να καλέσει τον κυβερνήτη για βοήθεια, όπως μεταδίδει το Der Spiegel.

Ωστόσο, επειδή ούτε εκείνος κατάφερε να πείσει τον επικεφαλής της αλβανικής κυβέρνησης πως είναι υποχρεωμένος να φοράει είτε FFP2 είτε χειρουργική μάσκα αντί για υφασμάτινη μάσκα, ο Ράμα απομακρύνθηκε από την ομοσπονδιακή αστυνομία.

Μόνο όταν υπάλληλος του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εξωτερικών κλήθηκε εσπευσμένα στο σημείο, ο Ράμα συμφώνησε να συμμορφωθεί με τους προβλεπόμενους κανονισμούς λόγω κορονοϊού, όπως όλοι οι υπόλοιποι επιβάτες της Lufthansa.

Το παραπάνω έγινε γνωστό, καθώς ο επικεφαλής της Lufthansa αναφέρθηκε πρόσφατα στο περιστατικό σε συνέντευξή του στο Spiegel. Αν και ο ίδιος δεν κατονόμασε τον Ράμα, τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία προνομιακή μεταχείριση όσον αφορά την υποχρέωση να φοράει κάποιος μάσκα - ούτε καν για έναν αρχηγό κυβέρνησης.

αεροπλάνομάσκαειδήσεις τώραπτήσηΈντι Ράμαπτώση αεροπλάνου