Πολ Όστερ: Συνελήφθη ο γιος του συγγραφέα για τον θάνατο της 10 μηνών κόρης του από ναρκωτικά
NewsroomΟ γιος του πολύ γνωστού Αμερικανού μυθιστοριογράφου Πολ Όστερ κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια μετά τον θάνατο από υπερβολική δόση της δέκα μηνών κόρης του, ανακοίνωσε την Κυριακή η αστυνομία της Νέας Υόρκης.
Ο Ντάνιελ Όστερ, 44 ετών, είχε τη φροντίδα της κόρης του Ρούμπι την 1η Νοεμβρίου στο σπίτι του στο Μπρούκλιν όταν το μωρό βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Διακομίστηκε επειγόντως στο νοσοκομείο όπου απεβίωσε.
Το γραφείο του επικεφαλής ιατροδικαστή κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο θάνατος οφειλόταν σε «οξεία δηλητηρίαση λόγω της συνδυαστικής επίδρασης fentanyl και ηρωίνης» ανέφερε η αστυνομία στο Γαλλικό Πρακτορείο.
«Το συμβάν θεωρήθηκε ανθρωποκτονία» έπειτα από διαβούλευση με το γραφείο του εισαγγελέα της περιοχής, πρόσθεσε η αστυνομία, διευκρινίζοντας πως ο Ντάνιελ Όστερ συνελήφθη και κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ανθρωποκτονία από εγκληματική αμέλεια. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ στη Νέα Υόρκη, συνελήφθη το βράδυ της Παρασκευής.
Είχε καταδικαστεί στο παρελθόν
Ο Ντάνιελ Όστερ είχε ήδη προβλήματα με την αστυνομία το 1996, όταν ο Αντρέ «Έιντζελ» Μελέντεζ, ένας φερόμενος λαθρέμπορος ναρκωτικών, δολοφονήθηκε. Ο Ντάνιελ Όστερ δεν είχε εμπλακεί στο έγκλημα. Είχε δηλώσει ένοχος για κατοχή 3.000 δολαρίων που είχαν κλαπεί από τον Μενέντεζ, και είχε καταδικαστεί σε ποινή υπό επιτήρηση. Άλλα δύο άτομα είχαν δηλώσει ένοχοι για τη δολοφονία του Μενέντεζ και είχαν ομολογήσει ότι πέταξαν το πτώμα του στον ποταμό Χάντσον.
Ο Πολ Όστερ είναι ένας από τους πιο γνωστούς συγγραφείς της Νέας Υόρκης, κυρίως για την «Τριλογία της Νέας Υόρκης», το «Παλάτι του φεγγαριού» και το «Λεβιάθαν». Στο μυθιστόρημά του με τίτλο «Oracle night», που κυκλοφόρησε το 2003, ο αφηγητής είναι ένας συγγραφέας που ο γιος του είναι τοξικομανής.
- Ένα άρρωστο παιδί από το νοσοκομείο, στο κρατητήριο: Σοβαρές καταγγελίες για την εφαρμογή του νέου Συμφώνου της ΕΕ για τη Μετανάστευση
- Από τα «θα», όντως στην πράξη: Ο Μπέρναμ καταργεί το ΦΠΑ από τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος
- Eπίθεση σε τρανς γυναίκα στη Ρόδο: Της έσπασαν τα δόντια
- Υπουργείο Πολιτισμού: Αντιδράσεις για το νέο νομοσχέδιο και καταγγελίες για «ιδιωτικοποίηση» της πολιτιστικής κληρονομιάς