Καμία πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες: «Δεν είναι σταθερή η Ουκρανία» λέει ο Πεσκόφ
Newsroom«Οι επαφές για λήξη του πολέμου συνεχίζονται σε επίπεδο ειδικών εντός του πλαισίου της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Δυστυχώς η ουκρανική πλευρά δεν είναι σταθερή αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν συμφωνηθεί. Αλλάζει συχνά τη θέση της και η τάση της διαπραγματευτικής διαδικασίας αφήνει πολλά ανεκπλήρωτα ζητήματα», είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, στους δημοσιογράφους μέσω τηλεδιάσκεψης τη Δευτέρα 18 Απριλίου.
Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για να αλλάξουν τον τρόπο πληρωμής της προμήθειας φυσικού αερίου σε ρούβλια οι αποκαλούμενες «εχθρικές» χώρες. Αρνήθηκε όμως να αποκαλύψει πόσες χώρες έχουν συμφωνήσει να το κάνουν.
Στα τέλη του Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε ένα διάταγμα το οποίο ζητεί από ξένους αγοραστές φυσικού αερίου να πληρώνουν με το ρωσικό νόμισμα, διαφορετικά θα διακοπούν οι προμήθειες--μια κίνηση την οποία απέρριψαν ευρωπαϊκές χώρες και την οποία η Γερμανία χαρακτήρισε «εκβιασμό».
Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, οι πληρωμές για παραδόσεις που πραγματοποιήθηκαν αφού τέθηκε σε ισχύ το διάταγμα του Πούτιν αναμένονται τον Μάιο.
- «Θα πεθάνω - Πιες νερό, φάε σοκολάτα»: Βαθιά ανησυχητική η δράση των νεαρών ντίλερ στα βόρεια προάστια
- Ιρανικά ΜΜΕ: Υπάρχει σχέδιο συμφωνίας με τις ΗΠΑ, εκκρεμεί η οριστικοποίηση - Τα σημεία
- Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες - Οι 6 περιοχές που θα βρεθούν στο επίκεντρο
- Και νύχια και... προξενιό με σωσία του Μητσοτάκη: Το viral κατάστημα στο Αιγάλεω